Пређи на главни садржај

Овога пута, уз захвалност "Блицу" и једну молбу: "Изграђен први ПОТПУНО АРАПСКИ град у БиХ!" (ВИДЕО)


Александар Јовановић / Ћирилизовано: Не повлачим ни једну једину реч што рекох у Ћирилизовано: Поводом "Блицовог" чланка "Šta je u pozadini rata u Siriji? Moćan gasovod". Нема ни потребе, и овај чланак је изузетак од правила и служи првенствено (дакле, не искључиво) задобијању поверења читалаца, да касније лакше прогута ционистичке и натоовске сплачине. Ал' опет, иако је тако - хвала. Хвала на драгоценом податку и што је помогао да дође до већег броја читалаца него што их има портал Bizlife.rs , којем, у ствари, дугујемо за вест - Ovo je prvi arapski grad u BiH, a ulaz Bosancima je zabranjen! - Biznis Info -  и то од пре пет дана, али ..."патриотски медији" не читају такве ствари.

Молба? Република Српска има траљаву пропагандну службу, ако је уопште има. Где су вести из српске продукције на страним језицима, пре свега енглеском? Треба ли и страни читалац да сазна за овај ЗЛОЧИН, између осталог, злочин ЕУ према самој себи, јер и она га је изазвала а и данас дању подржава? Стога бих замолио (непознатог) читаоца, који страним језиком влада у мери потребној да се преводи са матерњег - што је сложенији процес и захтева далеко више знања од оног којим ја располажем - да преведе чланак и дистрибуира превод - и нама, и коме год и где стигне.

Треба и затребаће.


Arapski grad u BiH (Foto: Promo)

BOSANCIMA ULAZ ZABRANJEN Izgrađen prvi POTPUNO ARAPSKI grad u BiH!

Trenutno se sastoji od oko 160 kuća i velikim brojem pratećih sadržaja, s velikim jezerom u sredini. U toku je izgradnja novih kuća i pratećih sadržaja.

Prema rečima sagovornika portala "BiznisInfo", većina kuća je prodata, a kupci su isključivo Arapi.

Ovaj pravi mali grad, smešten u Tarčinu, sada je pust pa je svima koji dođu u određenom terminu dozvoljen ulazak i obilazak. No, tokom leta grad je bio pun Arapa, a Bosanci nisu mogli da ga posete niti da uđu u njega, osim onih koji u njemu rade, poput konobara, spremačica, obezbeđenja… a tako će biti i sledećeg ljeta.

- Vlasnici kuća su Arapi i oni ne žele da se mešaju s lokalnim stanovništvom. Oni imaju svoje običaje kada je reč o oblačenju, ponašanju, obavljanju molitvi itd, i žele da ih u tome nitko ne ometa i čudno ih posmatra - kaže sagovornik "BiznisInfa" koji je zamolio anonimnost.

Zbog toga je ovaj grad idealan za njih, jer se tu osećaju kao kod kuće, samo što su posvuda voda i zelenilo. Oni će ovde provoditi letnje mesece u ugodnoj klimi, a potom se vraćati u svoje domove.

Sagovornik "BiznisInfa" ističe da su kuće prodavane po 150 do 160 hiljada evra, a da nisu ni bile nuđene na tržištu BiH, ali da u Kuvajtu, odakle je vlasnik, "nisu silazile s TV-a".

Da je tako, pokazuje činjenica da se ove kuće nigde u BiH nisu reklamirale, te da čak ne postoji ni internet stranica na bosanskom jeziku na kojoj se mogu naći bilo kakve informacije o ovom naselju, odnosno o prodaji ili iznajmljivanju kuća.

Jedina stranica je gulfdoo.com i ona je isključivo na arapskom jeziku. Projekat izgradnje naselja koje će imati kapacitet pružanja smeštaja za 1.125 turista počeo je 2013. godine, a koštao je oko 25 miliona evra. Naselje je otvoreno u oktobru prošle godine. Naselje su otvorili član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i osnivač kompanije "Gulf Real Estate" Jasem Ahmed Al Kander u oktobru prošle godine.


Vladimir Filipović / Blic

Извор за видео је Јутјуб страница Санина Пехливановића: ‫شركة الخليج العقارية منتجع سراييفو‬‎ - YouTube.  У случају да буде уклоњен, "Ћирилизовано" располаже копијом снимка... 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de