"Алтернативна десница" је измишљотина мејнстрим медија

Бесмислица је да је Доналд Трамп припадник "алтернативне деснице", јер такав покрет постоји само у "наративу" мејнстрим медија и главама неколицине њихових "експерата" који су сопствену озлојеђеност претворили у нешто налик називу од милоште


На затвореном састанку с представницима "Њујорк тајмса", Доналд Трамп их је неколико пута запитао какве он то па има везе са такозваном алтернативном десницом (Alt-Right).

Пре свега, не постоји никакав покрет под називом алтернативна десница. Не постоји таква странка, нема манифеста из кога би следило да постоји покрет с таквим називом, нема ни једне једине "алтернативнодесничарске" НВО или лобистичке групе, нити има физичког објекта којег бисмо могли назвати штабом алтернативне деснице. Када укуцате "www.altright.com" у претраживач, једино што ћете наћи је веб-сајт у стварању, "website under construction" - још увек, пар недеља после Трампове победе.

"Алтернативна десница" је напросто нов начин којим ропћући либерални естаблишмент клевеће старе конзервативце, оне који се не дају утерати у неоконзервативно-неолибералистички калуп попут бушчади и обамадије, и свакаквих белосветских саркошчића, камерончића и меркелоида.

Рекох већ небројено пута - Доналд Трамп је старомодни конзервативни републиканац налик Роберту Тафту, с тим да у Трамповој привредној и политици индустријализације има назнака социјалистичког, док су Тафта његови републиканци оптуживали да има сосијалистичких склоности због програма јавних радова којима су се упошљавали сиромашни којима је хтео да помогне.

Трамп није никакав десничар, а камоли припадник крајње деснице. Новоизабрани амерички председник је конзервативац старог кова, који, ето, заиста има "динамичан персоналити", али није склон личним нападима и осуђивању као што су то почетком 1980-их били републикански "културни ратници". Такође, нема ничег алтернативног у његовим ставовима, ставовима који су, далеко од тога да буду екстремистички, својствени прехладноратовском републиканизму.

Израз "алтернативна десница" је епитет што га и традиционални конзервативци све више користе за насилничке и екстремистичке маргиналне покрете, али је ‘Alt-Right’ , за либералне мејнстрим медије, постало опсесија - што је истакао и Трамп на састанку с новинарима и уредницима "Њујорк тајмса", када им је, кажу, рекао: "О људи моји, ал' сте ви забраздили."

Мада он сам за то не хаје. Схвата човек, као и свако с иоле мозга, да је циљ твораца израза "алтернативна десница" да нагрде тврдо језгро Трампових присталица, да их представе нечим што нису. Сраман и јадан је покушај "Њујорк тајмса" да новоизабраног председника утерају у минско поље нелогичности.

Нико није обавезан на дистанцирање од нечега с чим нема никакве везе. Исто тако, нико не мора да се одриче нечега чему се није обавезао на лојалност. Али Трамп је очигледно желео да преституткама покаже да је "алтернативнодесничарски" проблем - проблем њихове главе, а не његов или новог председничког тима.

Речју, Доналд Трамп се надмоћно носи с ‘Alt-Right’ бесмислицом "Њујорк тајмса&сл".


The Duran

Предлог: SALUTIRAJU TRAMPU KAO HITLERU Ko su i šta žele "ALTERNATIVNI DESNIČARI"?

Аутор: Адам Гари
Извор: The 'alt-right' is a mainstream media myth
Превео и приредио: Александар јовановић / Ћирилизовано, на

MX Linux | MX Community

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!