Гилад Ацмон: Стварни разлози зашто је Израел у пламену

Руралне области Израела прекривене су боровим шумама. Бор је у овом региону однедавно, у палестински пејзаж је 1930-их година почео да га уводи Јеврејски национални фонд (ЈНФ) у склопу "повраћаја земљишта". ЈНФ је до 1935. године засадио 1,7 милиона стабала на површини од укупно 1 750 акара (7 081 998.74 m2, ако Гуглета не лаже - прим. прев.). Током педесет година, ЈНФ је посадио преко 260 милиона стабала на отетој палестинској земљи, у очајничком покушају да сакрије руине палестинских села уништених у етничком чишћењу и да прекроји историју.

ЈНФ (пун назив Јеврејски национални фонд за пошумљавање; погледати, на пример и на српску срамоту, овде - прим. прев.) је годинама и на све могуће начине покушавао да уништи палестинску цивилизацију и прошлост, па и тако што ће учинити да Палестина личи на Европу. Природне палестинске шуме су искорењене, почупане чак и маслине, а посађени борови. И јужне падине планине Кармел добише натив "Мала Швајцарска" - од које данас није много остало.

Чињенично стање је поражавајуће, поражавајуће за ЈНФ, наравно. Борови се нису прилагодили тамошњим климатским условима, таман као и Израелци Блиском истоку. По статистици самог ЈНФ-а, шестина свих садница није преживела. А оне што јесу постадоше ватрена клопка - сваке године, јер све док се лето не заврши, израелске борове шуме су потенцијално смртоносна област.

Уз сво то силно нуклеарно наоружање, злочиначку војску, окупацију, Мосад и лобије по целом свету, Израел је рањив. Израел је рањив јер се отуђио од земље за коју тврди да је његова и за коју се наводно брине. Ционизам, Израел и Израелци су страна тела у региону.

(Овај чланак је првобитно објављен 2010. године, под насловом The Burning Bush.)


Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Why Israel is Burning? — Gilad Atzmon
Превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на

MX Linux | MX Community

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!