Ангела Меркел, трагом Хилари Клинтон: "Руски информатички напади део свакодневнице"

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Касније вечерас ће бити објављен један "нормалан" превод. Али сада, трећа узастопна вест на латиници, јер се и из ове, као из приче Немачка обавештајно-безбедносна служба забринута због могућег мешања Русије у наредне изборе (тра-ла-ла), види да Меркел следи рецепт за успех на изборима Хилари Клинтон, чији је основ распиривање русофобије, густина за бесловесно бирачко тело. Ако исход буде сличан, а нарочито ако у Француској победи Марин Ле Пен - јао побеђенима - посебно Меркелкином оберкапоу и капоима концентрационог логора Србија.

Фотографија: Срђан Илић / Танјуг. Извор: Vučić: Verujem u reč kancelarke Merkel | N1 Srbija

Merkel: Ruski cyber napadi dio svakodnevnice

Cyber napad na Deutsche Telekom ostavio milione klijenata bez interneta.


'Takvi sajbernapadi ili hibridni sukobi, poznati i kao ruska doktrina, sada su dio svakodnevnice', tvrdi Angela MerkelEPA

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da su cyber napadi iz Rusije toliko učestali, da Njemačka mora da nauči da ih tretira kao svakodnevnicu.

Ona je, povodom najvećeg cyber napada na stranice korisnika u Njemačkoj, kazala da ne zna ko stoji iza napada koji je bez interneta ostavio milione klijenata Deutsche Telekoma, prenosi AFP.

"Takav cyber napad ili hibridni sukob, poznat i kao ruska doktrina, sada su dio svakodnevnice i moramo da naučimo da živimo sa njom", rekla je ona.

Cyber napadi uzimaju maha

Šef njemačke obavještajne službe BND Bruno Kahl upozorio je da bi na izborima naredne godine u Njemačkoj ruski hakeri mogli da širenjem pogrešnih informacija naruše taj demokratski proces, prenosi Reuters.

"Imamo dokaze da cyber napadi uzimaju maha, a počinioci su zainteresirani za osporavanje demokratskog procesa", rekao je on i dodao da je posebno Njemačka pogođena širenjem lažnih informacija putem interneta.

U toku jučerašnjeg dana stotine hiljada klijenta Deutsche Telekoma bili su izloženi napadima hakera koji su usporili ili otežali pristup internetu.

Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Thomas de Maiziere je kazao da nakon ovih napada razmišlja o tome da pooštri zakon o odgovornosti za takve napade.

Izvor: Agencije

Преузето са: Merkel: Ruski cyber napadi dio svakodnevnice | Al Jazeera Balkans
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на
BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!