Израелски министар одбране позива на поделу Сирије и Ирака

"Полутерористичка организација" Исламска држава на извођењу ционистичких радова. Снимак преузет са: sectarianism | Uprootedpalestinians's Blog | Page 31

Израелски министар "одбране" Авигдор Либерман је у чланку за "Дифенс њус" објаснио како се његов режим носи с турбулентним Блиским истоком.

Али, за разлику од многих других израелских политичара, није траћио време на то да легитимне Хамасове снаге у Палестини и либански Хезболах назива терористима:

"Огромне конвулзије које су последњих година захватиле Северну Африку и експлодирале у Сирији, Ираку, Јемену и другде у региону, а током које смо видели оснаживање полутерористичких организација као што су Исламска држава, Хамас и Хезболах, представљају земљотрес историјских размера. Мултиетничке државе попут Либије, Сирије и Ирака су запале у хаотичне грађанске ратове јер се распадају многи аспекти трајног политичког поретка, који потиче из периода одмах после Првог светског рата."
Либерман даље наставља са три закључка - решења за окончавање кризе на Блиском истоку. Други закључак је јасан позив на напад на суверенитет независних земаља:

"Многе блискоисточне земље су вештачки створене, као резултат Сајкс-Пикоовог споразума и из колонијалистичких разлога, при чему нису узети у обзир обрасци насељавања и дубоке секташке поделе унутар тих друштвених заједница.

Према томе, да се стварно реше регионални проблеми, мораће да се измене границе земаља као што су Сирија и Ирак. Да би се смањили секташки сукоби, потребно је повући границе између сунита, шиита и других заједница, и омогућити настанак држава са унутрашњим легитимитетом. Погрешно је мислити да ове државе могу опстати у својим садашњим границама.

Сличан закључак важи и за израелско-палестинску арену и границе које се морају повући да би се створиле две стабилне државе. Оно што нам је потребно јесте нова и делотворна анализа, да бисмо избегли да нас заведе уобичајени начин размишљања."

Позивом на поделу Сирије и Ирака, министар одбране Израела тешко да је могао боље да нам објасни узроке тамошњих "грађанских ратова".

Home - American Herald Tribune

Напомена преводиоца: Либерман, у ствари, није рекао ништа ново. Сталном читаоцу "Ћирилизовано" одавно је јасно ко је стварни покретач и "мастермајнд" блискоисточних и северноафричких ратова: у рубрикама Ћирилизовано: Израел и Ћирилизовано: Ционизам постоје бројни чланци и осврти на тај стари план. Али не оглашавам се да би се Моја скромност похвалила очигледним, да је овај блог јединствен (и) по томе што јасно и гласно прозива ционисте за почињене злочине - а што ни Руси не раде - него да искористим прилику да укажем на још једну, пречесто занемаривану чињеницу: што је допуштено ционистима, није допуштено гојима.

Here is the most simple truth about Islam the left doesn’t want you to hear – Israel Video Network




Погледајте видео (и зарадите, упутство имате на извору!) што га добих од врле ционистичке пропагандне службе Israel Video Network. Шта мислите, како би се провео Србин да јавно каже и промовише исто?


Аутор: "BY AHT Staff" - то ће рећи, уредништво "Америкен хералд трибјуна" је било довољно мудро да не изложи једну особу
Извор: Israel's Defense Minister Outlines Plan to Divide Syria and Iraq along Sectarian Lines - American Herald Tribune
Преузето са: Israel’s Defense Minister Outlines Plan to Divide Syria and Iraq along Sectarian Lines | Global Research - Centre for Research on Globalization
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на
BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!