Амерички алтернативни медији под јаким информатичким нападима

Alternative media outlets under massive cyberattack

"Интелихаб" је током последњих неколико дана под концентрованим нападом који потиче из Кине и фирми чија је делатност информатичка безбедност из Њујорка.

До овог напада је дошло после снажног притиска корпоративних медија да се нападну и угасе "лажне вести".

Изгледа да је и "Инфоворс" под опсадом: Infowars Under Siege: Communist Chinese Now Censoring US Web » Alex Jones' Infowars: There's a war on for your mind!




"Управо смо претрпели највећи информатички напад, највећи од свих којима су икада били изложени Infowars.com, PrisonPlanet.com и InfowarsStore.com - дакле, у време када имамо највише посла у целој години" - каже Џонс.

Intellihub: News & Politics
Напомена преводиоца: Иако је књига "Спаљена земља" (Scorched Earth) Мајкла Севиџа права идеолошка основица Трампове политике, а сам Севиџ - иначе пореклом њујоршки Јеврејин који је касније променио и презиме и веру - више пута угостио "Доналда" у својој изузетно слушаној радио емисији The Savage Nation , највећу медијску подршку Трампу у предизборној кампањи су ипак дали Алекс Џонс и "Инфоворс", нешто због колеричне природе тексашке бикчине која је увек медијски атрактивна, много више због обима и квалитета продукције у коју стално улаже, па му се то враћа све већим, милионским бројем читалаца, слушалаца и гледалаца на бога питај колико платформи.

И Трамп то уме да цени. За разлику од Севиџа, Џонсу се захвалио после победе. Пратим - Севиџа редовно, Џонса повремено, па знам.

Стога, а и због политике новоизабраног председника према Кини и америчких војно-обавештајних структура које подржавају такву политику, сматрам да бар Џонс нема разлога за дреку, осим ако није искрен, а мени се чини да јесте, па га интересује опште добро (напомињем да сам један од малобројних антициониста који не осуђују оца деце из брака са Јеврејком зато што штеди ционисте). И сматрам да је потпуно у праву што истиче - стално, од пре Трампа - улогу Кине у стварању Новог феудалног поретка, друштва можда напреднијег од 5000 и кусур година робовласништва у којем Кина још увек живи, али је то опет језиви, хакслијевски "врли нови свет" слободе лишене срећне људске телади.

Дакле, да појасним, инсталирање Хилари  Клинтон на место председника и поред пораза на изборима, односно англоционистички поход на Русију, заиста јесу повод за "спасимо народ од лажних вести", али је тотална цензура ионако била у плану. Одавно. А када се уведе, онда то неће више бити пука цензура, прочитајте какве су благодети "социјалног кредита": China 'social credit': Beijing sets up huge system - BBC News.

Зато мислим да су Руси у праву што цензури приступају одмереније. Не ради се толико о LinkedIn Is Blacklisted by Russia: Are Google, Facebook, Twitter Next? - NBC News и сличним ограничењима "страних агената", него о ОПИСМЕЊАВАЊУ и УПРИСТОЈАВАЊУ власника сопствених медија, на шта ће бити приморан свако, кад већ мора да се именом и презименом потпише као власник гласила/веб-сајта/блога са више од 5000 регистрованих корисника (толико је прописано, ако се добро сећам).

А поготову је у праву Путин што је с Јапаном постигао какав-такав споразум у погледу Курилских острва, вишедеценијске препреке да Русија створи азијску противтежу, по саморазумевању одувек супериорној, кинеској цивилизацији: Putin, Abe agree on joint Russia-Japan activities on Kuril Islands — RT News.

Не било вам тешко... погледајте Russia, China and the Far East Question | The Diplomat и Why China Will Reclaim Siberia - NYTimes.com, на пример.

А нарочито обратите пажњу на (и Вучићев задатак):

"In an interview published Friday, Justice Minister Heiko Maas said his ministry was checking whether it would be possible to make social networking sites legally liable for illegal posts..." - Germany Threatens to Fine Facebook Over Hate Speech - ABC News

Опростите што је коментар дужи од превода - искупићу се :)

Извор: Alternative media outlets under massive cyberattack
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на
BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!