Српска култура, ћирилица и избори 2016.

 
Пред нама су избори које треба да искористе сви они које интересује српска култура, српска културна баштина и употреба ћирилице као службеног писма да би смо добили важне одговоре од оних који хоће наш глас.
 
Политичка елита је прилично незаинтересована за питања из домена културе, посебно српске, национални идентитет им је споредно питање а ћирилица им је последње питање о коме ће покренути дискусију у току предизборне кампање.
 

Кијевска хунта наставља с прогоном православаца без обзира на сусрет патријарха Кирила и папе Франциска у Хавани


И поред сусрета поглавара две хришћанске цркве, патријарха Москве и целе Русије Кирила и папе Франциска, кијевска хунта онога што остаде од Украјине и њени нацистички елементи из Десног сектора непрестано нападају нашу Православну цркву и вернике. Паљевине цркви и премлаћивање верних су масовна појава. Изливи мржње и гнусобе, отимање и скрнављење цркава... али хунтина полиција за то не мари, само стоји и гледа.

Врњачка Бања: Вече Бранка Ћопића



Поводом 100.година од рођења Бранка Ћопића,

Удружење грађана "Новоселац" - Ново Село

Удружење за одбрану ћирилице – „Добрица Ерић“ - Београд и

Народна библиотека "Др. Душан Радић" -  Врњачка Бања  вас


ПОЗИВАЈУ НА ВЕЧЕ БРАНКА ЋОПИЋА
 



Забрана готовине и негативне каматне стопе - укмећивање 21. века


Последњих неколико месеци све више је чланака којима се прокламује потреба влада и банака да елиминишу готовину. Сигуран сам да сте их и ви запазили.

Поручује нам се да готовину користе терористи и лунатици сваке сорте, па због тога, да не бисмо били разнесени или рашчеречени у сопственој кући, влада мора да забрани готов новац.

Што је очигледно и безочно утеривање страха народу. Готовина - у свакодневној употреби вековима, ако не и миленијумима - намах постаде смртно опасна. И то би требало да прогутамо?