Поводом вести "РТС и РТВ и следеће године на буџету"

Политика данас (20. децембра) пренесе вест волшебног Танјуга:



"Два јавна медијска сервиса, Радио телевизија Србије и Радио телевизија Војводине, требало би и следеће године да се делимично финансирају из државног буџета, у којем је, за ту намену, резервисано четири милијарде динара.

Белорусија се не окреће Западу? Да видимо

Извор: US Department of State Invites Belarus’ Economy Officials To Washington – BelarusFeed

Амерички Стејт департмент ће са 520 000 долара подржати независне белоруске медије.

Биро за демократију, људска права и рад (ДРЛ) је објавио конкурс за организације које су заинтересоване за подношење пријава за пројекте који јачају локалне независне медије у Белорусији: "Циљ ДРЛ-а је да подржи белоруске локалне независне новинаре и медије, да би производили садржај заснован на чињеницама и објективне информације. Програм би требало да повећа приступ грађана објективним информацијама о домаћим и глобалним питањима од јавног значаја, кроз јачање способности локалних независних медија да привуку више читалаца штампаних и онлајн издања."

Слични програми су покренути и у Украјини - непосредно пре пуча. Али грантови нису једино средство којим Американци утичу на ситуацију у Белорусији. Белоруска делегација на високом нивоу је од 6. до 10 децембра била гост Вашингтона.