Пређи на главни садржај

Истините вести Радио-телевизије Србије: Обаму као успешног председника види 60 одсто Американаца

Одлазећи председник САД Барак Обама ће Белу кућу у петак напустити са највишом подршком међу Американцима још од самог почетка првог мандата.


У најновијем истраживању јавног мњења, које су спровели америчка телевизијска мрежа Си-Ен-Ен и маркетиншка фирма "ОРЦ", Барак Обама има 60 одсто подршке испитаника, што му је најбољи рејтинг од јуна 2009. године у којој је преузео чело САД.

Барак Обама (архивска фотографија)

Си-Ен-Ен наводи да се међу резултатима сличних анкета међу одлазећим америчким председницима Обама котира при врху листе, пошто су бољи рејтинг пред излазак из Беле куће имали само Бил Клинтон са 66 одсто у јануару 2001. и Роналд Реган са 64 одсто у јануару 1989.

С друге стране, новоизабрани председник САД Доналд Трамп љутито је реаговао на анкету Еј-Би-Сија и Вашингтон поста која показује да улази у Белу кућу као најнепопуларнији председник у последњих 40 година, оценивши да је она намештена.

"Исти људи који су водили телефонске изборне анкете и који су погрешили, сада спроводе истраживања популарности. Намештена су као и пре", написао је Трамп на свом Твитер налогу.

Према тој анкети, 40 одсто Американаца подржава начин на који је Трамп извео транзицију, што је половина у односу на подршку коју је имао одлазећи председник Барак Обама пре него што је ступио на дужност.

Џорџа Буша подржавало је 72 одсто грађана, Била Клинтона 81 одсто.

Сличан број грађана, око 40 одсто, одобрава већи део Трамповог избора за кабинет, што је за око 20 одсто мање у односу на његова четири претходника.

Такође, само 40 одсто види Трампа као повољног председника, што је 21 одсто мање од Обаме и уједно најмања популарност од 1977. године.Претходно: Би-Би-Си креће у борбу са лажним вестима (а РТС ће да следи?)


Извор: РТС :: Обаму као успешног председника види 60 одсто Американаца
Приређено на: Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de