Пређи на главни садржај

Фараж, Банон, Дугин и трампутизам


На моју велику жалост, јер Би-Би-Си не дозвољава свету ван Велике Британије онлајн приступ својим програмима, нисам могао да гледам епизоду серијала "Панорама" од понедељка, под насловом "Трамп, кандидат Кремља". Стога морадох да се задовољим чланком са Би-Би-Сијевог веб-сајта, чији је творац уједно и главни аутор-новинар те епизоде, Џон Свини. Насловљен "Ко су особе које терају Доналда Трампа и Владимира Путина да се ортаче?", чланак ме је уверио да нисам пропустио бог зна шта не гледајући телевизијско му издање, осим, можда, прилику да се носим са још једним примером јадне телевизије.

Свини каже да су Трамп и Путин "двојица људи који мисле на исти начин". Па додаје:

"Господин Трамп верује у амерички традиционализам и не воли преиспитивања кремаљске песмице. Држава, сила и одбојност према критици постадоше нови, веома руски, светски поредак. Такав поглед на свет би се могао назвати трампутизмом.

Трампутинизам шире три човека: Најџел Фараж, коме је јасно да је Европска унија далеко већа опасност по мир у свету него Русија; његов пријатељ Стив Банон, сада главни Трампов стратег; и руски "мислилац" Александар Дугин.

Дуге косе и типичног словенског лика, господина Дугина често називају "Путиновим мозгом" и "Путиновим Распућином"...Сматра се да Кремљ слуша господина Дугина...

Господа Фараж, Банон и Дугин сматрају исто, да је за западну цивилизацију највећа опасност исламски екстремизам.

Па? Па опасно је то што када шурујеш с Кремљом у борби против "исламског фашизма", рецимо у Алепу, завршиш ширећи руски фашизам или, у најмању руку, газећи демократске вредности и правила рата, и тиме заслужиш да постанеш каплар у регрутационој служби Исламске државе."

Иди! Значи Фараж, Банон и Дугин су ем архитекте новог међународног поретка, ем регрутациона слушчад Исламске државе (којој, у регрутовању нових чланова, англо-америчке интервенције по читавом Блиском истоку само одмажу, је ли). Понешто смела тврдња.

О Стиву Банону не знам много, али идеја да су Трамп и Путин под снажним утицајем Најџела Фаража је апсурдна. Још бесмисленија је тврдња да је Фараж одговоран за њихово "ортачење". Фараж творац новог руско-америчког савеза? Ма иди молим те.

Што се тиче Дугина, питам се да ли је Свини уопште озбиљан. "Сматра се да Кремљ слуша господина Дугина", каже Свини. "Сматра" ко? Не знам ни једног јединог стручњака за Русију а да је таквог мишљења. Већина је одавно одбацила и нонсенс "Дугин је Путинов мозак". Када сам реч "Dugin" укуцао у претраживач на веб-сајту President of Russia, на коме се могу наћи сви Путинови говори, добих - ништа: "Your search returned no results". Путин никада није ма и споменуо Дугина. Мало је натегнута, годподине Свини, та Ваша тврдња да је Дугин главни подстрекивач "трампутизма".

"Панорама" се емитује још од 1953. године. У просеку има нешто више од два милиона гледалаца по епизоди. Боли ме када видим  да толико Британаца бива подвргнуто свинијевском аналитичарском ђубрету, а да нема шансу да одговори. Дугин је имао. Када изађе са снимања разговора са Свинијем и његовом екипом, твитовао је да су Би-Би-Сијеви новинари "Потпуни кретени...пропагандисти совјетске сорте".

Морам рећи да се ту слажем са "трампутистом" Дугином.Напомена преводиоца: Да гореописани пример бибисијевске пропаганде постоји на Јутјубу, сазнао сам захваљујући Робинсоновом читаоцу и коментатору псеудонима "PaulR".


Аутор: Пол Робинсон
Извор: IRRUSSIANALITY
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на
BunsenLabs Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de