Пређи на главни садржај

Велика Британија: "Злочини из мржње" над Јеврејима у драматичном порасту

По најновијим подацима, у Лондону је забележен драматичан пораст антисемитских злочина из мржњеКонкретно, у извештају се наводи да је прошле године пријављено 813 случајева злочина из мржње према лондонској јеврејској заједници.

Ово представља повећање од 65 одсто у односу на претходну годину.

Другде, било је 205 случајева регистрованих у Манчестеру, дому друге по величини популације Јевреја у Уједињеном Краљевству.

Од укупно 1 309 таквих инцидената забележених широм Уједињеног Краљевства прошле године, скоро три четвртине се односи на Велики Лондон и Велики Манчестер.

У извештају којег је објавило Повереништво за безбедност заједнице (Community Security Trust  - CST), добротворно удружење које прати антисемитизам, се наводи да су Јевреји прошле године били на удару више од три пута дневно у просеку.

Према извештају, у 2014. години је забележен дотадашњи рекордно висок ниво 1 182 таквих злочина.

Поред тога, исте години је било 65 случајева оштећења и скрнављења јеврејске имовине.

Даље, било је 1 006 случајева насилничког понашања, и усмено и преко графита и друштвених медија.

У извештају се наводи, да: "Уместо једног, изненадног окидача догађаја за нови 'рекорд' из 2016., велики број забележених антисемитских инцидената вероватно је резултат кумулативног ефекта низа догађаја и фактора који су, узети заједно, створили атмосферу у којој је број инцидената које је забележило Повереништво континуирано био висок."

Дејвид Делев, председник управног одбора Повереништва за безбедност заједнице, каже: "Иако Јевреји у овој земљи живе углавном добро, овако висок ниво антисемитизма је дубоко забрињавајући и чини се да се повећава. Најгоре од свега је што неки сматрају да је данас, из различитих разлога, безбедније јавно изразити свој антисемитизам него што је то било раније"

Осврћући се на извештај, градоначелник Лондона Садик Кан је рекао:

"Овако значајан пораст тих мизерних злочина из мржње над лондонским Јеврејима је шокантан и дубоко забрињавајући. У нашем граду је неприхватљив сваки чин антисемитизма. Морамо посвуда разгласити поруку да за антисемитизам никада неће бити оправдања и да ћемо га сасецати кад год промоли своју одвратну главу. Ја сам усвојио политику стриктне нулте толеранције спрам антисемитизма и свих злочина из мржње. Желим да наши полицајци имају све ресурсе и сву неопходну обуку за истраживање апсолутно свих злочина из мржње, укључујући злоупотребе интернета, а како би се осигурало да у својој околини имамо полицијске тимове који разумеју и одражавају схватања заједнице којој служе...

...Ми смо повећали број преданих локалних полицајаца широм главног града и формирали нови полицијски тим специјализован за истрагу онлајн злочина из мржње. Ово је кључни део мог обећања да ће жртве бити у средишту нашег плана о деловању полиције у Лондону. "

Амбер Рад је антисемитизам назвала јадним обликом мржње, и додала: "Од виталног је значаја да се обезбеди сигурност и безбедност наше јеврејске заједнице и ова влада ће наставити да чини све што је у њеној моћи да искорени ове подле нападе."

Заменик председника Лабуристичке партије Том Вотсон изјавио је да су чињенице из извештаја "крајње забрињавајуће", и упутио апел: " И држава и ми као странка морамо искорењивати антисемитизам где год постоји."

Irish Sun | Breaking Ireland News | Irish Sun
Israel Herald | Insightful News & Articles focusing on Israel

Претходно почињени антисемитски и антифилоционистички "онлајн злочини из мржње" на "Ћирилизовано"(и то само када је у питању Велика Британија):

- Гилад Ацмон: Како је открића Ал Џазире "појела маца"

- Гилад Ацмон поводом открића да је Израел ковао заверу за "обарање" британских посланика и министра спољних послова

- Велика Британија усвојила ''најекстремнији закон о масовном надзору у историји западне демократије''

- Гилад Ацмон: Гој има да слуша

- Гилад Ацмон: Поводом "Британска влада загубила документа о својој умешаности у развој нуклеарног наоружања Израела"

- Др Родни Шекспир: Политику британске владе контролишу ционисти

Итд, итд...Ћирилизовано: Велика Британија

Извори: Hate crimes against Jews in the U.K. records a dramatic rise - Irish Sun
и Hate crimes against Jews in the U.K. records a dramatic rise - Israel Herald
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de