Пређи на главни садржај

Министарства намесничке владе у акцији подвођења српске деце "Мајкрософту": "Бежични вај-фај за 40 школа у Србији"


Бежични вај-фај за 40 школа у СрбијиМадам државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, и компанија Мајкрософт, покренули су пројекат увођења бежичне вај-фај мреже у школама у руралним подручјима Србије.

Поред брзе вај-фај мреже чије ће коришћење бити бесплатно, 40 основних и средњих школа са више од 17.000 ученика и 2000 наставника, добиће висок ниво сигурности и контролу коришћења садржаја на интернету кроз наменски портал.

„Овај пројекат је још један у низу наших заједничких настојања да унапредимо инфраструктуру у школама како би смо подигли ниво дигиталних компетенција наставника и дигиталне зрелости школа. Унапређивање наставе употребом ИКТ и увођење дигиталних сервиса у функционисање школа чини предуслове да школа образује дигитално компетентне ученике, спремне за живот у 21. веку“, саопштио је министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић.

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, изразила је очекивање да ће технолошка модернизација у овим школама омогућити унапређење наставног процеса, односно адекватно изучавање предмета информатике и рачунарства који ће од следеће школске године бити обавезан.

„Јачање информационо комуникационе инфраструктуре образовног система, посебно у руралним подручјима, услов је за спровођење савременог наставног програма и отклањање социјалног и економског јаза међу генерацијама које долазе“, истакла је државни секретар.

„Пројекат пружања вај-фај услуге у школама у Србији изузетно је важан за канцеларију Мајкрософт због наше посвећености подршци модернизацији образовања у Србији. То је истовремено наш исказ посвећености активној и доброј сарадњи са ресорним министарствима у Србији, што нас обавезује да наставимо рад на увођењу технолошких решења која доприносе конкурентности наших долазећих генерација и целе земље“, изјавио је Жељко Вујиновић, генерални директор Мајкрософт за Србију и Црну Гору.

Пројекат је започет 20. марта 2017. инсталацијом опреме на четири локације – у основној школи у Бачу и гимназијама у Новом Пазару, Рашкој и Пожеги. Планирано је да до краја маја опрема буде инсталирана у преосталим школама, а до краја јуна 2017. биће омогућена и употреба Мајкрософт Офис 365 сервиса за образовање и унапређење наставе наставницима и ученицима у одабраним школама.

Извор: Бежични вај-фај за 40 школа у Србији | Министарство трговине, туризма и телекомуникација


 Александар Јовановић / Ћирилизовано , на Antergos Linux-у:


Коме већ није јасно зашто сам "пројекат" министарстава намесничке владе и испоставе "Мајкрософта" у Србији назвао подвођењем неће му помоћи ни објашњење.

Јављам се од муке. Јер ми никако није јасно како ти људи могу бити толико глупи па да мисле да ће њихова рођена деца избећи овом виду подвођења у слушчад Новог светског поретка. И она ће се навићи на ОБАВЕЗНЕ "Мајкрософтове" производе и преко њих свеприсутни електронски надзор, неће их спасти што су им се родитељи "жртвовали" да могу да их, кад мало одрасту, пошаљу на "школовање у иностранство" (по чему различито?).

А и ви, поштовани читаоче, ако користите исто ђубре на које нам децу натеравају, шта мислите, да ли сте САУЧЕСНИК у том неделу?

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de