Министарства намесничке владе у акцији подвођења српске деце "Мајкрософту": "Бежични вај-фај за 40 школа у Србији"


Бежични вај-фај за 40 школа у Србији



Мадам државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, и компанија Мајкрософт, покренули су пројекат увођења бежичне вај-фај мреже у школама у руралним подручјима Србије.

Поред брзе вај-фај мреже чије ће коришћење бити бесплатно, 40 основних и средњих школа са више од 17.000 ученика и 2000 наставника, добиће висок ниво сигурности и контролу коришћења садржаја на интернету кроз наменски портал.

„Овај пројекат је још један у низу наших заједничких настојања да унапредимо инфраструктуру у школама како би смо подигли ниво дигиталних компетенција наставника и дигиталне зрелости школа. Унапређивање наставе употребом ИКТ и увођење дигиталних сервиса у функционисање школа чини предуслове да школа образује дигитално компетентне ученике, спремне за живот у 21. веку“, саопштио је министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић.

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, изразила је очекивање да ће технолошка модернизација у овим школама омогућити унапређење наставног процеса, односно адекватно изучавање предмета информатике и рачунарства који ће од следеће школске године бити обавезан.

„Јачање информационо комуникационе инфраструктуре образовног система, посебно у руралним подручјима, услов је за спровођење савременог наставног програма и отклањање социјалног и економског јаза међу генерацијама које долазе“, истакла је државни секретар.

„Пројекат пружања вај-фај услуге у школама у Србији изузетно је важан за канцеларију Мајкрософт због наше посвећености подршци модернизацији образовања у Србији. То је истовремено наш исказ посвећености активној и доброј сарадњи са ресорним министарствима у Србији, што нас обавезује да наставимо рад на увођењу технолошких решења која доприносе конкурентности наших долазећих генерација и целе земље“, изјавио је Жељко Вујиновић, генерални директор Мајкрософт за Србију и Црну Гору.

Пројекат је започет 20. марта 2017. инсталацијом опреме на четири локације – у основној школи у Бачу и гимназијама у Новом Пазару, Рашкој и Пожеги. Планирано је да до краја маја опрема буде инсталирана у преосталим школама, а до краја јуна 2017. биће омогућена и употреба Мајкрософт Офис 365 сервиса за образовање и унапређење наставе наставницима и ученицима у одабраним школама.

Извор: Бежични вај-фај за 40 школа у Србији | Министарство трговине, туризма и телекомуникација


 Александар Јовановић / Ћирилизовано , на Antergos Linux-у:


Коме већ није јасно зашто сам "пројекат" министарстава намесничке владе и испоставе "Мајкрософта" у Србији назвао подвођењем неће му помоћи ни објашњење.

Јављам се од муке. Јер ми никако није јасно како ти људи могу бити толико глупи па да мисле да ће њихова рођена деца избећи овом виду подвођења у слушчад Новог светског поретка. И она ће се навићи на ОБАВЕЗНЕ "Мајкрософтове" производе и преко њих свеприсутни електронски надзор, неће их спасти што су им се родитељи "жртвовали" да могу да их, кад мало одрасту, пошаљу на "школовање у иностранство" (по чему различито?).

А и ви, поштовани читаоче, ако користите исто ђубре на које нам децу натеравају, шта мислите, да ли сте САУЧЕСНИК у том неделу?

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!