Пол Крејг Робертс: Сједињене Америчке Државе напале Сирију - што им је омогућила Русија

Одлагањем да начисто избаци Исламску државу из Сирије, Русија је Вашингтону дала времена да тамо убаци своје јединице. Изгледа да су се Руси надали да ће обезбедити сарадњу САД у чишћењу онога што је остало од Исламске државе у Сирији, као начину побољшања односа између Вашингтона и Москве. Руси су се уздали у ове пусте снове јер је Трамп причао да жели боље односе. Сада кад су Израел, Турска и САД нелегално окупирали делове сиријске територије, и у отргнутим деловима наметнули марионетску власт непријатељски настројену према Асаду, Вашингтон може да настави са сукобом.

Као што чини у Украјини, подривајући вољу руског народа.

Зар није председник Путин рекао да Русија не може веровати Вашингтону? Руска политика би требало да одражава ту чињеницу. Русија је одавно прешла црту до које је могла да себи приушти илузије о сарадњи с Вашингтоном. Руска чежња да је Запад прихвати довешће до уништавања Русије.

У чланку US Expands De Facto Syrian Invasion | Global Research - Centre for Research on Globalization, Тони Карталучи каже да је план Вашингтона да раскомада Сирију настао још пре 34 године, у доба хладног рата. Вашингтон не напушта своје планове, без обзира колико били стари.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: US Invades Syria - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!