За сладокусце: Арч лабс (ARCHLabs)

ARCHLabs – Welcome to ARCHLabs

С обзиром да су и Арч и Опенбокс за искусније пингвинисте, који већ знају шта добијају с Арч (Arch Linux) дистрибуцијом Линукса и Опенбокс (Openbox) управљачем прозорима, овај прилог је тек обавештење да се појавио нови дистро: ARCHLabs.

Дакле, тројица заљубљеника (уз савете творца OBRevenge OS - a) су естетику и функционалност Бунсенове верзије Опенбокса пренели са Дебијана на Арч, и тиме корисницима који предност дају минимализму и најновијим верзијама програма понудили ново задовољство, а све уз лезилебовићку инсталацију, за разлику од процеса "од темеља" што се мора проћи за "чисти" Арч и "голи" Опенбокс.

Како Арч лабс изгледа и шта је у њега све преинсталирано можете погледати и на видеу испод. Истина, и тај приказ има само овлаш-иннформативни домет, јер аутор, и поред критика - оправданих, по мом мишљењу - инсистира на продукцији у којој нова издања и дистрибуције Линукса представља на виртуелној машини, а не на "голом металу", тј. не инсталира их заиста.

(И мени се може замерити што упућујем на дистро који нисам стварно пробао - на Gnome Boxes јесам. Али, рекох већ, ово је тек обавештење да је изашао нови дистро. Инсталираћу га идуће недеље, сад се забављам са Сид верзијом Бунсен лабса.)




Претходно:  Ћирилизовано: Линукс (51 чланак)

Извори:

- ARCHLabs – Welcome to ARCHLabs

- Checking out ARCHLabs +3iso - YouTube

Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!