Пређи на главни садржај

Поводом "Младен Нелевић: Срби су окупирали Црну Гору (ВИДЕО)"

Прво чланак, затим пар реченица коментара.

Младен Нелевић: Срби су окупирали Црну Гору (ВИДЕО)


Глумац Црногорског народног позоришта Младен Нелевић недавно је исказао став да су Срби окупирали Црну Гору.

На снимку који је забиљежен приликом снимања серије „Божићни устанак“, у којој Нелевић тумачи лик Тодора, глумац каже:

„Веома сам задовољан и поносан оним што сам урадио. Играм човјека који чува власт у Црној Гори у вријеме неких политичких збивања када је краљ Никола отишао у Француску (…) Е сад, ту се дешавају неке ствари – долази опет окупација Црне Горе од наше источне браће, како би рекао краљ Никола, гдје се људи не сналазе шта и како треба да реагују„, објашњава Нелевић у официјелном снимку о серији, додајући да у црну гору тада долази 3.000 хиљаде српских војника, допремају се топови, а лик којег Нелевић тумачи треба да се од тога брани.Серија „Божићни устанак“ у продукцији Јавног сервиса и режији Жељка Сошића изазвала је изузетну пажњу јавности због контроверзне тематике и прати је недвосмислена осуда јавности због кривотворења историјских чињеница.


Подсјетимо да је колумниста ИН4С Војин Грубач нагласио више „невјероватних конструкција“ које се појављују у серији.

Пoдсјетимо, такође, да је стручни консултант за историјска питања у серији „Божићни устанак“, историчар Новак Аџић, саопштио да даље не жели да учествује у том пројекту и да нема ништа више с том серијом.

„До сад су емитоване двије епизоде које, по мом суду, вријеђају и негирају историјску истину о Црној Гори и Црногорцима ондашњег времена. Захтијевам да се убудуће, у наредним епизодама поменуте серије, моје име избрише као стручног консултанта за историјска питања, јер у овој серији, очигледно имагинација и лична пројекција и доживљаји аутора сценарија, нијесу подударни са оним како је било договорено и предвиђено кад је, прије пар година, уважени редитељ и сценариста тражио од мене да будем ангажован на овом пројекту, на којем сам, иначе, на себе преузео улогу учитеља и снабјевача докумената итд“, навео је Аџић у образложењу.

Комплетна ауторска екипа серијала изгледа овако: редитељ и косценариста је Жељко Сошић, а косценаристкиња Јована Бојовић. Продуценти су Жељко Сошић, Раде Војводић и Дарко Шуковић. Умјетнички директор пројекта је Милорад Поповић, менаџер продукције је Светлана Сошић, а стручни консултат за историјска питања Новак Аџић. Сценограф је Миленко Јеремић, директори фотографије Иван Костић и Петар Поповић, а костимограф Гордана Ангеловски. Извршни продуценти су Светлана Сошић и Иван Ђуровић. Покровитељ серије је Министарство културе Црне Горе, а копродуценти РТЦГ и Студио Догма.

Играју: Наташа Нинковић, Војин Ћетковић, Марко Николић, Боро Стјепановић, Мирко Влаховић, Мирза Халиловић, Амар Буквић, Срђан Граховац, Младен Нелевић, Момчило Пићурић, Миодраг Радоњић, Сања Поповић, Милош Пејовић, Миливоје Обрадовић, Небојша Кундачина, Данило Челебић, Слободан Маруновић, Жељко Радуновић, Душан Ковачевић, Зоран Вујовић, Марија Ђурић, Вања Јовићевић, Бранка Станић, Александар Радуловић, Драган Рачић, Оливера Вуковић, Никола Васиљевић, Сејфо Сеферовић, Давор Драгојевић, Дејан Ђоновић, Вуле Марковић, Емир Ћатовић, Петар Новаковић, Маја Стојановић, Филип Ђуретић, Вукан Пејовић, Марко Тодоровић, Омар Бајрамспахић, Павле Поповић, Ђорђе Татић, Стефан Марковић и други. Улоге дјечака Божа и Ивана тумачили су Лазар Мартиновић и Петар Влаховић, којима је ово прво искуство на снимању.

Извор: Mladen Nelević na snimanju "Božićnjeg ustanka": Srbi

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

"Ако је неко од њих направио филм или игра у њему - не гледајте га. И где год стигнете причајте зашто га нисте гледали."

Тако некако је Мајкл Севиџ, крипто-Јеврејин али и главни идеолог "трампизма" и један од најзначајнијих америчких радијских аутора, чије емисије можете пратити и овде, посаветовао своју милионску публику, говорећи о клинтоноидима Мерил Стрип, Барбари Стрејсенд, Џорџу Клунију, Мајклу Муру...

Добро је што је јуначно-анонимни аутор чланка објављеног на ИН4С навео имена чланова ауторске и глумачке екипе црвенохрватске ТВ серије. О ауторима да не говорим, али немогуће је и да глумци нису знали у шта се упуштају. Ови београдски - поготово дипломци ФДУ, на којем се глума просто не може учити без натпросечне интелигенције - због свесног учешчћа у антисрпској пропаганди, заслужују најстрожу могућу казну (за глумца): игнорисање.

Доста више са "али он је професионалац, само ради свој посао". Издаја није посао. Или, ако јесте, не сме да се исплати.

Исти принцип би морао да важи за сваког Србина: издаш ли - не постојиш.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de