Инвазија есенесовских аутобуса на Чачак (ФОТО, ВИДЕО)

Караван аутобуса СНС-а који иду од града до града данас су посетили и Чачак, где је одржан митинг на коме је говорио кандидат за председника Aлександар Вучић, као и они који су му дали подршку: Богољуб Карић, Драган Јовановић, Бранко Ђуровић и Марушка Топаловић.



Aутобуси из Милановца, Ужица, Прибоја, Тополе, Крагујевца, Aранђеловца, Краљева, Крушевца, Рашке, Пожеге, укупно њих 80, било је паркирано на сточној пијаци.


Велики број аутобуса привукао је пажњу продаваца на бувљаку као и околних мештана који су нас водили у обилазак. Сви су са неверицом гледали толики број аутобуса постављајући питања ко ће све ово платити и шта тера те људе да путују толико, за колико новца, уз већ неизбежне приче о браћи Вучић.

-Какав смо ми циркус од државе. Ево видите шта сам купио у продавници – хлеб. Колико ово кошта? Aко је по аутобусу 30.000 динара минимум израчунајте колико кошта њих 80, резигниран је мештанин.

У обиласку затичемо и групу возача, који су кажу дошли из Тополе. На наше питање шта им кажу путници, зашто путују, одговарају да су или добили посао у јавном сектору или тек очекују.

Возачи министара на пумпи

На страначком скупу у хали Борац били су присутни и скоро сви министри. Неколицину њихових возача затекли смо на бензинској пумпи код хале Борац где су пили кафу. Један од њих је колегама причао како је за мало имао удес у близини Рудника где се још увек изводе радови на реконструкцији пута Топола – Рудник.

-Ишли смо и у Јагодину, за нашу фирму је то готов новац. Плаћају одмах тако да нам је ово одличан извор прихода. Надамо се да ће их бити још. A људи ко људи, неко је добио посао, неко тек чека. Углавном су код мене старији људи или средње генерације која се бори да им деца добију неки посао. Шта да вам кажем, да је добро није, мало уплашено нас гледа и коментарише један од возача, који је чуо да су „Чачани мало незгодни“.

Хладан ветар отерао је данас купце са бувљака, па су уместо новца продавци бројали аутобусе, резигнирани на стање у држави.

-Нема од наше државе ништа. Целе зиме сам овде била, ево и данас на ветру а они се разбацују. Шта хоће, себе да убеде да им ја хала пуна и да их Чачани подржавају?   Успела сам да дете пошаљем у свет, а ја радим само да обезбедим себи неку пензију. Да сам млађа и ја бих отишла, кивна је, како смо закључили Марија. 

Док смо обилазили аутобусе већ су почели да се враћају митингаши, са сендвичима а појединци се нису устручавали да врше нужду на отвореном. Погледајте видео.



Добар део придошлица није могао да уђе у халу. Гости из Рашке своје незадовољство нису крили па су свој бес истресали на обезбеђењу.

-Толики пут прешли да не могу да уиђем. Где су нас то довели, каква је ово хала, киван је старији Рашчанин.


На улазу смо затекли и неколико радника Института за воћарство који су нам рекли да их је јуче директор више пута позивао путем телефона да данас дођу на митинг, а сличне позиве добили су и радници неколико чачанских приватних компанија. Како су нам рекли, највећи број њих данас ипак није дошао.

Митинг је обележило и неколико инцидената. Забележили смо препирку полиције и Кобри. Полиција није дозвољавала да било ко уђе у Моравску улицу, па ни припадницима Кобри што је изазвало жестоку расправу на очиглед збуњених и уплашених грађана. Исто је прошао и Вулин који је одустао од расправе и до хале дошао улицом Бате Јанковића. Са друге стране, обезбеђење је било веома дрско према новинарима којима није било дозвољено да уђу у халу иако су имали акредитације. У Чипсари су новинари избачени напоље, док је једино новинарка РТС-а Марија Савић Стаменић била на топлом, унутар објекта.


Извор: Invazija autobusa na Čačak (FOTO, VIDEO) - Ozonpress :: internet portal

Александар Јовановић / Чачак / Ћирилизовано:

"Демократски избори" нису само српска брука, па их и не пратим, а свакако не желим да подсмеху излажем свој град. Али последњој фотографији нисам могао да одолим...

Прочитајте и коментаре на извору, има неколико занимљивих.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!