Постаје напето: Турска забранила холандске краве


Турско Удружење произвођача црвеног меса је донело одлуку да због напетости у дипломатским односима Холандији врати увезену стоку.

Председник Удружења Булент Тунч је турским медијима саопштио да је симболичан товар од 40 грла холштајн-фризијске расе већ послат назад у Холандију:

"Холандске холштајн краве су постале честа грла у нашој земљи. Али ова раса почиње да изазива веома озбиљне проблеме. Ми више не желимо производе животињског порекла из Холандије. Прва тура холштајна је укрцана и шаљемо их назад", рекао је председник турског Удружења произвођача црвеног меса, додавши да Турска треба да се фокусира на узгој сопствене стоке, пошто постоји доста квалитетних турских раса.

Турска и Холандија су од прошле недеље у дипломатском сукобу, јер су холандске власти забраниле турским министрима за спољне послове и питања породице забраниле да присуствују демонстрацијама у знак подршке Ердогановом режиму у Ротердаму, наводно због јавне безбедности и стабилности. Одговарајући на такву одлуку, турска страна је почела да прибегава оштрим и насилним мерама - скидањем холандске заставе са зграде холандског конзулата у Истанбулу, пробадањем поморанџи, паљењем холандских застава на демонстрацијама у знак подршке Ердогановом режиму, оптужбама за фашизам и расизам, као и претњом турских званичника, укључујући два "банована" министра",да ће увести потпуну блокаду економских и дипломатских односа са Холандијом.


Аутор: Самир Хусеин
Извор: Fort Russ
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!