среда, 15. март 2017.

Слино је видео Ангелу Меркел. И наређено му је - шта?

Сатерати у службу власти...Germany plans to fine social media sites over hate speech | Reuters

О још једном поклоњењу оне српске срамоте (тобоже немачкој) канцеларки имате, рецимо, на: РТС :: Меркел: Србија на добром путу, Вучић да настави реформе.

То је званична верзија.

Шта је Вучићу све наређено иза затворених врата можемо само нагађати. Али с обзиром на раније вести типа:

- Ангела Меркел, трагом Хилари Клинтон: "Руски информатички напади део свакодневнице"

- Немачка обавештајно-безбедносна служба забринута због могућег мешања Русије у наредне изборе (тра-ла-ла)

- Tači za Die Presse: Rusija je pretnja za Balkan | KoSSev;


шта мислите, да ли прети опасност да се и у Србији уведе слична неогестаповштина о којој можете прочитати доле?

При чему ћу вас замолити да се споменете да ни Меркелка није свој човек. Ако сте расположени да сами мало истражујете њен допринос разбијању и ционизацији Европе, почетне изворе можете наћи на: Дрезден, Немачка: "Меркелку у Сибир, Путина у Берлин!" (ВИДЕО).


Немачка планира да кажњава друштвене мреже због говора мржње


Немачки министар правде је у уторак представио нацрт закона којим се предвиђа кажњавање друштвених мрежа као што је Фејсбук ако под хитно не уклањају увредљиве или претеће објаве, и то казнама које ће се кретати до 50 000 000 (педесет милиона) евра - јавља Ројтерс.

"Овим (нацртом закона) се одређују обавезни стандарди за оператере друштвених мрежа, тј. начини како треба да се односе према притужбама и обавези да бришу криминалне садржаје", рекао је министар правде Хејко Мас најављујући план.

Непоштовање закона може довести до новчане казне у износу до пет милиона за појединца, односно до педесет милиона евра за организацију.

Немачка је 2015. године извршила притисак на Фејсбук, Твитер и Гуглов Јутјуб, да потпишу кодекс понашања са обавезом да са својих веб-сајтова морају уклонити говор мржње у року од 24 сата.

Тај кодекс се новим нацртом закона претвара у законске обавезе уклањања нелегалног садржаја, редовног извештавања о обиму притужби и омогућавања корисницима да их лакше упуте ако уоче увредљив садржај.

Фајсбук, Гугл и Твитер нису били одмах доступни за коментар о предлогу закона и елемената које садржи а са којима су раније били упознати.

Немачка већ има неке од најстрожијих на свету закона о говору мржње, клевети, јавном подстицању на извршење злочина и претњи насиљем. Влада сада покушава да их ажурира да буду у складу с добом друштвених мрежа.

Мас и други припадници владајуће конзервативне коалиције канцеларке Ангеле Меркел су позвали друштвене мреже да се придржавају виших стандарда у погледу садржаја, онаквих каквих морају да се придржавају емитери, а не необавезујућих препорука какве користе телекомуникациони оператори.

Ово питање задире у срж више од деценију дуге расправе о томе да ли платформе друштвених мрежа треба да сносе одговорност за постове својих корисника, пошто су друштвене мреже постале важан извор вести и информација.

У Немачкој, пак, постало је ургентно због забринутости политичког естаблишмента због ширења лажних вести и расистичких садржаја путем друштвених мрежа, садржаја којима су на мети више од милион миграната пристиглих током последње две године, и који могу негативно утицати на јавно мнење током предизборне кампање.


Извор: Тја, накнадно видех да се од Македонске информативне агенције мора тражити дозвола...http://www.mia.mk/en/Inside/RenderSingleNews/314/133609649
Затражићу...
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!