Пол Крејг Робертс: Постаде стидно бити Американац

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Постало је срамота бити Американац. Наша земља је имала четири председника-ратна злочинца заредом. Клинтон је покренуо два војна напада на Србију, наредивши да НАТО два пута бомбардује бившу Југославију, 1995. и 1999. године, тако да је Бил двоструки ратни злочинац. Џорџ Буш је окупирао Авганистан и Ирак и наредио ваздушна бомбардовања Пакистана и Јемена. "Дабија" је четвороструки ратни злочинац. Обама је употребио НАТО за уништавање Либије, и на Сирију послао плаћенике, чиме је починио два ратна злочина. Трамп је наредио да Сирију нападну америчке снаге, чиме на самом почетку свог режима постаде ратни злочинац.

УН и европски, канадски и аустралијски вазали Вашингтона су саучествовали у овим ратним злочинима. Можда би требало да Трибунал за ратне злочине суди и УН, заједно са ЕУ, САД, Аустралијом и Канадом.

Уз такав кривични досије, западна цивилизација, ако се уопште може говорити о цивилизацији, највећи је ратни зликовац од кад је света и века.

Јер ту су и други злочини - Сомалија, и Обамини државни удари у Хондурасу и Украјини, као и садашњи "напори" Вашингтона да свргне владе Венецуеле, Еквадора и Боливије. Вашингтон жели да збаци садашњу владу Еквадора да би се докопао и подвргао мучењу Џулијена Асанжа, водећег светског демократу.

Ратни злочини четири америчка председника су изазвали милионе цивилних жртава, и обесправљивање и прогон милиона и милиона људи, који су сада, као избеглице, стигли у Европу, Велику Британију, САД, Канаду и Аустралију - са свим својим проблемима, од којих неки, као групна силовања у Европи, постадоше и проблеми "западне цивилизације".

Који је разлог за све те смрти и разарања и плављење Запада избеглицама које то постадоше због голог насиља Запада? Не знамо. Не знамо, јер су нам говорили и говоре лажи. Садамово "оружје за масовно уништење" је била лаж, Вашингтон је знао да тако нешто не постоји. "Асадово коришћење хемијског оружја" је очигледна, ноторна лаж. "Иранске атомске бомбе" исто тако. Лажи о Гадафију су толико апсурдне да је бесмислено наводити их.

Које су лажи коришћене да се оправдају бомбардовања пакистанских племена и нове владе и њених поборника у Јемену? Американац то не зна, нити га је брига. Чему америчко насиље насиље у Сомалији? Опет, Американац не зна, нити га је брига. Или је, можда, морон гледао филм.

Насиље ради насиља. То вам је данашња Америка.

Од Америке остаде само насиље. Ничега другог нема. Америка јесте насиље.

Погледајте сва та силна бомбардовања и разарања држава, и непрестано, а безразложно, полицијско насиље над америчким грађанима. Ако некоме треба одузети оружје, треба га одузети америчкој полицији. Полиција почини више "оружаног насиља" од било кога другог, јер за разлику од насиља  нарко-банде која се са сличном бори за територију, полицијско насиље нема другог разлога осим страсти за насиљем над другим људима. Америчка полиција убија чак и дванаестогодишњу америчку децу без "непотребног" пропиткивања, поготово ако се ради о црнчади.

Насиље је Америка и Америка је насиље. По моронима либералима, криви су власници оружја. Што је нетачно, увек је извор насиља - власт. Због чега нам Очеви оснивачи и дадоше Пети амандман. Нису власници оружја кривци за разарање, потпуно или делимично, осам горе набројаних држава. Оружјем купљеним новцем пореских обвезника, насиље је починила америчка влада.

Америчка насилничка страст је довела до тога да су вашингтонске морончине сада наишле на свет који може и уме да узврати насиљем - Русе и Кинезе, Иранце и Севернокорејце.

Почев од морона Клинтона, свака америчка влада је погазила или се повукла из споразума с Русијом, спразума постигнутих да би се смањила напетост и опасност од термо-нуклеарног рата. Те своје агресивне кораке спрам Русије, Вашингтон од самог почетка правда лажима, да се антибалистичке ракете постављају дуж руске границе да би се Европа заштитила од (непостојећих) иранских интерконтиненталних ракета са нуклеарним бојевим главама.

Припадници Обаминог режима лажу и данас дању, али још масније. Русију и руског председника оптужују за све и свашта не би ли још више повећали напетост у односима између две нуклеарне силе - што је антитеза политике Роналда Регана. А опет, либералчићи морончићи Обаму воле, Регана мрзе.

Је л' знате да је Русија толико моћна и силна а да су НСА и ЦИА таква нејач да Русија може да одреди исход америчких избора? Морате знати јер сте само то могли да чујете од потпуно корумпиране Демократске странке, ЦИА-е, Еф-Би-Аја, америчких курвинских медија и моронадије што се напаса на Си-Ен-Ену, Ем-Ес-Ен-Би-Сију, Ен-Пи-Еру, "Њујорк тајмсу" и "Вашингтон посту".

Бар хиљаду пута сте чули да је Русија напала Украјину. Међутим, америчке марионете и даље седе у Кијеву. Није вам потребан чак ни просечан коефицијент интелигенције па да схватите да Украјине више не би било, да ју је заиста напала Русија.

Је л' знате да је председник Русије "нови Хитлер"? Морате знати јер тако каже Хилари Клинтон, иако све анкете показују да је Путин најпоштованији шеф државе на целом свету. 

Је л' знате да је најпоштованији шеф државе на целом свету, Владимир Путин, у ствари мафијашки дон, убица, тарантула у центру шпијунске мреже? Морате знати јер тако кажу амерички властодршци, сами толико тупави да не умеју правилно да изговоре ни властито име и презиме.

Је л' знате да је Путин, који се уздржава да агресивно одговори на америчке провокације - не што се боји, него зато што цени људски живот - запео да обнови совјетско царство? Морате знати. А опет, иако је Путин послао руску војску на америчке и израелске питомце - грузијску војску, којој је Вашингтон наредио да нападне Јужну Осетију, руска војска је Грузију прегазила за пет сати, али се одмах повукла чим је моронадију научила памети. Ако Путин хоће обнову Руског царства, зашто не  задржа Грузију, руску покрајину читавих 300 година пре него што је Вашингтон растурио Руско царство када се Совјетски Савез распао? Да је Путин хтео да Грузију припоји Русији, Вашингтон ту не би могао ништа.

А сада још имамо и ту бруку од Трамповог директора Централне обавештајне агенције, Мајкла Помпеа, вероватно најтупавијег бића у целој Америци. Његова моронштина је непојамна. Нисам сигуран да Помпео има икакав коефицијент интелигенције. Ако постоји, врти се ту негде око нуле.

И тај архиморон (ајд', нек буде, мада је то незаслужен комплимент) оптужи Џулијена Асанжа, првог новинара света, човека који је само оличење Првог амандмана Устава САД, да је демон који је стао на страну диктатора и уз помоћ Русије угрожава безбедност америчке хегемоније. А све зато што је Викиликс објавио материјал о незаконитом деловању америчких власти, материјал који није украден, него су га Викиликсу доставили "звиждачи" који више нису могли да трпе аморалност и лажљивост америчких власти.

Свако ко говори истину је против САД. По дефиницији. Па ће да види свог морона Помпеа.

Када сам први пут прочитао Помпеово оцрњивање Асанжа, помислих да је шала, да није могуће да директор ЦИА-е жели да укине Први амандман. Али кретен стварно то рече: WikiLeaks ‘hostile intel,’ Assange & his followers ‘demons’: CIA chief goes ballistic — RT America.

Шта је и нама и свету чинити када за директора Централне обавештајне агенције, за председника САД, за саветника за националну безбедност, за секретара за одбрану, за државног секретара, за амбасадора САД у УН, и за уреднике водећих медија имамо мороне? Може ли бити обавештености (енг. intelligence - обавештајни подаци, обавештајна делатност) ако управљају морончине?

Глупак је ко глупаво ради. Кинеско руководство каже да америчка моронадија може напасти Северну Кореју сваког часа. Велика америчка флота плови ка Северној Кореји. А Северна Кореја, кажу, има нуклеарно оружје. Једна севернокорејска нуклеарна бомба би слистила читаву америчку флоту. Зашто Вашингтон призива такво зло? Једини могући одговор: из глупости. Због сопственог моронства.

Северна Кореја не дира никога. Зашто је Вашингтон узе на зуб? Да ли то Вашингтон жели рат с Кином? У том случају, Вашингтон је већ отписао Западну обалу САД. Зашто Западна обала подржава политику која подразумева уништење ње саме? Да ли морони са Западне обале то мисле да САД могу да изазову рат са Кином или Северном Корејом а да га Западна обала и не осети? Да ли је могуће да је неко толико глуп, макар био Американац?

Кина и Русија, свака појединачно, и да се не удружују, могу да збришу САД. Заједно, могу да учине да Северна Америка буде ненастањива во вјеки вјеков. Зашто вашингтонска моронадија провоцира нуклеарне силе? Мисли ли да ће Русија и Кина подлећи претњама?

Одговор је у чињеници да је Вашингтон скуп мороноида, бића за чију глупост садржај појма глупост преузак. То живи толико ван стварности да замишља да га ароганција и бахатост чине непобедивим.

Када прва ракета "сатана2" испоручи поклон Вашингтону, свет ће постати сиромашнији за најбогатији врт моронадије од свог настанка.

Али ће одахнути.

И зато - ајде, бре, нападај! Ми, "остали", једва чекамо да сами себе истребите.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Вашингон би да обмане Русију

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: A Government of Morons - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

2 коментара:

Пишите српски, ћирилицом!