понедељак, 22. мај 2017.

У, јеее! Спутњик: Назив руског града Барнаул променити у Путиноград

Руски "Глас Америке", познатији као "Спутњик", у нове радне победе у новој недељи кренуо је са...

...фотографијом Барнаула из "Википедије", пошто "Спутњик" слике таквих забити не држи у архиви, и...


Назив руског града Барнаул променити у Путинград


Кандидаткиња за место посланика на локалним изборима у руском граду Барнаул Марина Чаузова предложила је да се име тог града промени у Путинград.


„Уколико променимо име града у Путинград, то би допринело да Барнаул постане свестранији за живот – утицало би на развој комуналних услуга, на буџет, а и људи би постали бољи“, навела је она.

Према њеним речима, градови као што су Санкт Петербург и Јекатеринбург су прави примери како промена назива града утиче не квалитет живота.

Подсећамо, Санкт Петербург се раније звао Петроград, а затим и Лењинград, док се Јекатеринбург звао Свердловск по бољшевичком лидеру Јакову Свердловску.

Барнаул је административни центар Алтајског краја и налази се на југозападном делу сибирског федералног округа.Шокантно! Нама је "Спутњик" одавно сумњив, за шта смо разлоге наводили више пута, али да без осуде преноси светогрђе тамо неког политиканта, и тиме и сам брука Цара, то ни у сну нисмо очекивали. Какав, бре, Барнаул поред садашњег Санкт Петербурга.

Санкт Путинбург

Санкт Путинбург има да се зове град у коме је рођен Владимир Владимирович Путин, чија рука храни и "Спутњик".

Предлажемо да петицију у том смислу покрене "Србин инфо", портал који је сместа пренео још једно "Спутњиково" недело, иако му странице краси

http://kremlin.ru/

, како и треба, на Србима и Русима заједничком енглеском језику.

Аман, има ли овде амбасадора Русије? Зар је све спало на русољубну Србадију и патриотске медије? Извор: Назив руског града Барнаул променити у Путинград
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар