Пређи на главни садржај

Гилад Ацмон: Да ли је Ото Вамбијер био амерички студент или израелски шпијун?

Фотографија преузета из EKSKURZIJA U SEVERNU KOREJU "Išli smo zbog alkohola i avanture, a mogli smo da završimo kao američki student"

Ево већ четврти дан како нас збуњују причама о трагичној смрти Ота Вамбијера.

Вамбијер (22) је прошле године отишао у Северну Кореју, где је ухапшен и осуђен на 15 година тешке робије због крађе пропагандног плаката. Због  протеста "међународне јавности", Северна Кореја га је ослободила, уз образложење да је претрпео озбиљне неуролошке повреде. Лекари медицинског центра Универзитета у Синсинатију су констатовали да је Вамбијер нереспонзиван и да има тешко оштећење мозга.Али данас, изнебуха, јеврејска штампа поче да пише да је Вамбијер био добар млади Јеврејин, активан у "Хилелу" Универзитета у Вирџинији, и да је најмање једанпут посетио Израел.

Вамбијер је 2014.. године са "Биртрајтом" посетио Израел, где је добио хебрејско име. После путовања, активирао се у "Хилелу" и јеврејској заједници кампуса.

Рабин Џејк Рубин за Вамбијера каже: "Био је омиљени члан наше 'Хилел' заједнице. Био је редовно присутан на Бејгловима на травњаку, славио Шабат и друге празнике у 'Хилелу', па чак и водио седер за студенте заинтересоване за питања животне средине и одрживости."

А сада питање за милион долара. Да Вамбијер није случајно био израелски шпијун? Ко ће га знати, али изледа да је неко у Северној Кореји мислио да јесте.

Знамо да су Израел и Северна Кореја крајње непријатељски међусобно настројени. Северна Кореја никада није признала Државу Израел, али зато 1988. године јесте Државу Палестину - као државу која обухвата и читав Израел. Приде, ту су и сталне оптужбе Израела да Северна Кореја испоручује оружје Хамасу и Сирији.

Занимљиво, али ни једна мејнстрим медијска кућа не спомену Вамбијерове везе са Израелом.  А и Израел и јеврејска заједница су све до малочас прећуткивали Вамбијерово јеврејство, преданост ционизму и посету "матици свих Јевреја".

И то ћутање говори више од свега.

Gilad's Being in Time can be ordered on Amazon.co.uk 

Напомена преводиоца: Ову Ацмонову цртицу сам превео због претходног чланка,"Спутњик" као средство јужнокорејско-америчке пропаганде, као и бљицарије EKSKURZIJA U SEVERNU KOREJU "Išli smo zbog alkohola i avanture, a mogli smo da završimo kao američki student". Ко разуме - схватиће. Нећу да објашњавам. Али ми је стало да читалац зна да нимало нисам уживао у превођењу. Жао ми је овог младог човека, поготову ако је изгубио живот служећи свом народу и држави - ма каква она била.

Што се тиче  видео прилога - згранут сам. Такера Карлсона гледам мање-више редовно, не да нешто сазнам него да мало уживам у уједању "лефтија", али "духовитост" његовог сарадника даје нови садржај појму преститутка, и сигуран сам да ће постидети свакога ко је икада имао икакве везе с телевизијским послом.


Претходно од истог аутора:

- Гилад Ацмон: Носталгија и британска политика

- Гилад Ацмон: А сад мало јеврејског образовања

Аутор: Гилад Ацмон
Превео и приредио: Александар јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de