Пол Крејг Робертс: Живи ли Путин у "Ла-ла ленду"?



Paul Craig Roberts - Official Homepage

Председнику Трампу се супротставља сопствена влада. Сврстала се уз Хилари Клинтон, Демократски национални комитет и русофобичне преститутке - све који служе војно-безбедносном комплексу и неоконзервативцима.

Бојим се да су Степски соко и Финијан Канингем у праву. Трампов сусрет с Путином неће донети плода, јер, што рече Канингем: "Трамп нема слободу у доношењу одлука, нема ни стварну моћ. Стварни амерички моћници ће се постарати да се антируска кампања настави, са још лажних оптужби да се Москва мешала у изборе у земљама Запада и тиме подривала демократију. Трамп ће и даље бити засипан сумњичењима, пре свега медијиским. Исто тако, наставиће се и са остваривањем планова за промену 'сиријског режима' и сукоб са Русијом. Трампово лично мишљење о овим питањима и Владимиру Путину је небитно - необавезујуће за стварне моћнике."

Даље, Канингем истиче да западни медији - уместо да похвално говоре о сусрету два председника као почетку процеса смањивања напетости између двају великих нуклеарних сила - осуђују Трампа зато што се према Путину понашао цивилизовано.

Оно чега нема у западним медијима, а вероватно ни у руским, јесте свест да тензије не стварају само Хилари Клинтон, Национални демократски комитет, неоконзервативци, амерички војно-безбедносни комплекс и преститутке, него и особе које је сам Трамп поставио на високе државне положаје.

Тако, његова изабраница за амбасадора САД у Уједињеним нацијама Ники Хејли, и човек кога је поставио на место државног секретара, Рекс Тилерсон, звуче као Хилари, НДК, неоконзервативци, "Вашингтон пост", "Њујорк тајмс", Си-Ен-Ен и други потпуно дискредитовани медији - што сви заједно предано раде на стварању напетости до тачке када ће атомски рат бити неминован.

Истог дана када је председник Доналд Трамп рекао "време је да се крене напред - у конструктиван рад с Русијом", и дан после његове изјаве "јучерашњи састанак с председником Путином био је сјајан", нелојална и глупава Ники Хејли, коју је, да поновимо, Трамп поставио за америчког амбасадора у УН, громко "поклопи" председника: "Русији не можемо и никада нећемо веровати."

Али нелојална глупача Хејли и даље "обнаша дужност", што је добар показатељ Трампове немоћности.

Нелојална глупача Хејли је надмашила чак и своју претходницу, сулуду Обамину неоконку Саманту Пауер, толико даје све од себе да уништи сваку назнаку успостављања нормалних односа између двају нуклеарних сила. Зашто је Ники Хејли толико задрта? Да није болесна? Или шенула памећу, ако ју је икад имала?

Како председник Трамп да нормализује односе са Русијом када се лица која је он поставио убише да америчко-руске односе "унапреде" у атомски рат?

Како председник Трамп да ради на стварном унапређењу односа са Русијом када не може ништа својој амбасадорком у УН? Када, очигледно, праве власти има колико и хоровођа.

Ни државни секретар Рекс Тилерсон није ништа бољи од лудаче. Хејли. И он, вајни пријатељ Русије, здушно ради на погоршавању односа између две нуклеарне силе, јер јавно противречи председнику Сједињених Америчких Држава, - пева другу песму стављајући до знања да Трамп ни хоровођа није. Тилерсон, брука једна, рече да Путиново одбијање да призна, да је, утичући на изборе, изабрао Трампа за предсеника, "представља препреку нашим моћима да побољшамо односе између САД и Русије, и да је то потребно решити у смислу како да убедимо амерички народ да се у наше изборе више неће мешати ни Русија ни било ко други".

Колико је Трамп некомпетентан најбоље показује кога је све поставио на државне функције. У "његовој" влади нема никога ко га подржава. Сви га подривају. А он засео на Твитер, цвркуће.

Дакле, вреди ли ичему уверење председника Путина да се са Вашингтоном сада може споразумети? Ни пет пара. Колико и "Трампова администрација" даје на то шта Трамп хоће и мисли. Председник Сједињених Америчких Држава је кловн. На Твитеру ћете га наћи, али не и у Овалној соби, да разрађује спољну политику и употребу војске. Наш председник мисли да је твитовање политика.

Трампова администрација је уништена истог часа када је слабић Доналд Трамп дозволио неоконзервативима да уклоне саветника за националну безбедност, генерала Флина. Трамп се од тога никада није опоравио. "Његова" администрација је крцата манитим русофобима. А то може водити само ка новим ратовима.

О мешању Русије у "јал Хилари, јал Доналд" изборе знамо две ствари. Прва је да су су Обамин директор ЦИА-е Џон Бренан и Обамин директор Еф-Би-Аја Џејмс Коми непрестано алудирали да је Трамп изабран јер су се Руси за то постарали, а друга, да ни ЦИА ни Еф-Би-Ај нису дали ни лечка доказа за такво мешање. Штавише, ни специјални истражитељ Роберт Малер, негдашњи директор Еф-Би-Аја, ни после више месеци "напора" не успева да исповрти неки доказ. Читава ствар је превара, али ето, траје и даље. И поручује: "Трамп не ради за Америку. Трамп је руски човек."

Што је сулудо.

Сулудо је јер НСА надзире све електронске комуникације и да је  Русија стварно петљала с америчким председничким изборима НСА би то знала одмах, а и подаци - докази би били одмах доступни.

Упркос очигледним лажима Бренана и Комија, "Њујорк тајмса", "Вашингтон поста", Си-Ен-Ена, Ем-Ес-Ен-Би-Сија и другог олоша, нико није ухапшен и изведен пред суд због учешћа у рушењу легитимног председника САД. Ово доказује, не остављајући места сумњи, да председник САД није институција, него фигура која не може да делује самостално, независно од "дубоке државе" под чијом је контролом.

Ако Владимир Путин, после сусрета са Трампом, заиста мисли да су оркестриране лажне оптужбе против Русије оповргнуте и да их неће више бити, и да је могуће поново успоставити нормалне односе, онда живи у "Ла-ла ленду". Ники Хејли рече да Сједињене Америчке Државе НИКАДА неће веровати Русији. Ако Путин буде веровао Вашингтону, Русија ће бити уништена.

И сви ми с њом.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Путиново мишљење о Трампу после сусрета на Г-20 ће одредити нашу будућност

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Trump Cannot Improve Relations With Russia When Trump’s Government and the US Media Oppose Improved Relations - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!