Спољна политика САД или кад Катар не да паре Трамповом зету Џереду Кушнеру

Фотографија преузета из Leave Jared Kushner's Modern Orthodoxy Out of It – Tablet Magazine

Трампова администрација се показала више него вољном да подржи саудијску блокаду Катара, наводно због катарског финансирања терориста.

Међутим, нови извештај "Интерсепта" указује да је Трампов зет Џеред Кушнер можда имао и друге разлоге за своје залагање да САД заузму оштар став према мајушној држави Персијског залива.

Према изворима "Интерсепта", Кушнер и његова породица су протекле две године преговарали с катарским инвеститором шеиком Хамадом бин Јасим ал-Танијем о финансијској подршци од 500 милиона долара за проблематични грађевински подухват породице Кушнер - небодер у њујоршкој Петој авенији на броју 666 у Њујорку.

Jared Kushner Tried and Failed to Get a Half-Billion-Dollar Bailout From Qatar

"И сам Трамп је претходних година тражио финансијску подршку од Катарана - такође без успеха - али за Кушнера, његову породицу и компанију Пета авенија 666 значи много више од обичног посла, поред тога што би могла да се претвори у промашену инвестицију и губитак до сада уложених пола милијарде долара, ако не буде неке спољне интервенције или се не деси неки преокрет на вечито непредвидивом тржишту, посебно тржишту некретнинама" - пише "Интерсепт"

"Интерсепт" такође подсећа да је Кушнер, иза сцене, имао кључну улогу у заоштравању америчке политике према Катару, али да још није потврђено да катарска политика Трампове администрације има везе са проблематичним инвестицијама у некретнине породице Кушнер.

С друге стране, неколико Кушнера је ове године потајно снимљено како своје породичне везе с Џередом Кушнером користи за привлачење кинеских инвестиција у бизнис Кушнера с некретнинама, у чему су ишли дотле да као противуслугу нуде визе ЕБ5 из америчког државног имигрантско-инвеститорског програма. 


Препорука: Prez Trump: Drain the Swamp Starting with the Cesspool of Zionist Jewish Supremacists Kushner and Cohn! – David Duke.com

Аутор: Бред Рид
Извор: Jared Kushner pushed a hard line against Qatar — after Qatari investor denied his bailout request: report
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Коментари