Знате ли шта је "Британски Израел"?


Неки бели националисти за Британску империју кажу да је племенита жртва ционистичких клевета.

Потпуно нетачно.

Англо-протестантски империјализам и јеврејски супрематизам су током векова после Реформације формирали трајни савез, оствариван и преко организованих окултних друштава као што је Британски израелизам, покрет чија је основна поставка, да:

"Десето, 'изгубљено племе' Израела, заправо је англосаксонска раса, посебно народ Велике Британије. Према томе, Англосаксонци (или белци) су, по дефиницији, прави Израелци, потомци Абрахама и једини од Бога изабран народ и наследници Божјег савеза. Англосаксонска раса у ствари је раса Израелаца, која има задатак, додељен од Врховног ауторитета, да успостави Божје Краљевство на земљи."

Припадници енглеске краљевске куће одавно на себе гледају као на потомке краља Давида, зато се и понашају као Јевреји. Британска монархија сматра да је њен престо у Вестминстерској опатији - Давидов престо. Принца Чарлса, наводно 145. директног потомка краља Давида, обрезао је рабин Џејкоб Сноумен, званични мохел Лондона. Јеврејски рабини обрезују британске принчеве већ генерацијама.

Британски Израелци тврде да "Британац" значи "човек Савеза", односно Јеврејин.


Џон Ди

Израз "Британска империја" сковао је Џон Ди, маг двора Елизабете Прве. Британска империја је од самог настанка била окултистички пројект - сви њени пропагандисти и делатници су били окултисти, ове или оне сорте.

По Стјуарт Пиготу и његовој књизи "Друиди", Џон Ди је "одрастао окружен контроверзама и струјама" онога што ће једном постати Британска империја", и "настојао је да споји артуријанску империјалистичку традицију и кабалистичку интерпретацију јеврејске Библије".

"Ди је створио концепт "Британског Израела", који је Британцима и Јеврејима дао заједнички расни идентитет, још се позивајући на библијско пророчанство, да докаже да је тријумф британског империјализма неизбежан, да ће Британци, семе Аврамово, наследити земљу."

Далеко од тога да је само етноцентристички поглед на библијско хришћанство, Дијева псеудо-генеолошка расистичка теорија је огрезла у паганском друидизму, хришћанска је таман колико и њуејџовски пантеизам. Другим речима, укључује елементе хришћанске доктрине и ритуала, али само зато да би се што боље и лакше убацила у главне токове британског хришћанства.

Дијев савременик, славни елизабетански песник Едмунд Спенсер, изнео је манифест британског окултног империјализма у поеми "Вилинска краљица", која зазива немилосрдно сламање ирских католика и наметање енглеског језика у Ирској, и практиковање инцеста међу Енглезима.


Геноцид

Два века касније, такође добошар англо-јудејске масонерије, Марксова узданица Фридрих Енгелс је, страсно, заговарао уништавање "читавих раса реакционара" - Гала, Баска, Словена, итд. - у циљу "напретка".

Ционисти без престанка причају о "Холокаусту", англобелачке будалетине им узвраћају украјинским "Холодомором", али се ни једни ни други не усуђују да спомену да је британска масонска власт средином 19. века ирске католике изгладњивала до смрти - што је био геноцид, али геноцид вредан сваке хвале, каква је била и реч уредника листа "Тајмс оф Лондон": "Келт на обалама реке Шенон постаде редак звер колико и црвенокожац на обалама Менхетна."

Упркос свом окултном масонском пореклу и геноцидној политици, англо-израелизам је задобио многе присталице међу британским и америчким протестантима, који су усвојили и ширили теорију о давидовским коренима британске краљевске породице, и да су Британци племе Ефрајим, а Американци да воде порекло од Манасеја.

Очекивало би ће Јевреје, оригинални изабрани народ, увредити што сад Џонији претендују на такву изузетност, али - није. Штавише, јеврејски супрематисти поздрављају јудео-трибалне претензије англомасонерије, јер добро знају да ће слободно зидарство, где год се закорени, загађивати околну хришћанску цивилизацију.

Најпоузданији докази потврђују да Енглези са Французима имају много више заједничког генетског наслеђа него са Немцима, али "глупе" чињенице никада нису сметале настанку и заговарању теорија о надмоћности једне расе.


Бењамин Дизраели, јеврејски расиста који је средином викторијанског доба био британски премијер, страсно је заговарао англо-израелизам као полузваничну идеологију Британске империје - која је, захваљујући покровитељству Јевреја, тада била на врхунцу моћи и престижа.

Обилато захватајући из протестанске теорије да су богатство и успех знаци божанске милости, Англоизраелци тврде да то што је Велика Британија постала светска сила доказује да су и Енглези припадници од Бога изабране расе. Логика је циркуларна - веровање у изабраност супрематисте подстиче да постану "водећа нација", што, када се оствари, постаје доказ изабраности.

Англоизраелизам 19. века је силно утицао и на Англиканску цркву - чињеница да је јудео-масонерија практично завладала његовом црквом је приморала англиканског свештеника и теолога Џона Хенрија Њумена да је напусти и пређе у католичанство, где ће касније постати кардинал.


"Јунион Џек" (застава Уједињеног Краљевства, тј. Велике Британије)

По аутору са псеудонимом "Хелен Петерс" и његовој књизи о англо-израелизму под насловом "Јунион Џек" издатој 1970. године, англо-израелска масонерија контролише све главне "десничарске" протестантске цркве у Сједињеним Америчким Државама. Ако је тако, а јесте, онда је сасвим разумљиво што су те цркве постале ропски одани добошари ционизма, и зашто подржавају ратове неоконзервативаца, било левичара било десничара, свеједно.

"Хелен Петерс" у "Јунион Џеку" тврди да су англо-израелизам и масонство синоними, и да отелотворују јерес Небеског царства на земљи, тј. идеју о материјалистичком светском "напретку" као крајњем циљу постојања.

Иако маскиран у протестантску масонерију, англо-израелизам има поборника чак и међу католицима. Покојни католички модерниста и либерал од кога на крају испаде неоконзервативац атлантиста, Мајкл Новак, хвали либерални капитализам као цветак "енглеског генија", а осуђује католичко учење о ушуру, контрацепцији, субсидијарности и праведном рату. Иначе, Новак је, неколико година пре смрти, објавио и књигу која слави тзв. Нови Атеизам, "Бога нико не виде" ("No One Sees God").

Дакле, тврдње да Јевреји воде рат против тзв ВАСП-културе, културе белих англо-саксонских протестаната (White Anglo Saxon Protestant - WASP) чине савремену историју крајње неразумљивом, јер англо-израелска јеврејска алијанса не само да не жели да уништи англо-масонску културу, него напротив, покушава да је наметне читавом свету као универзално важећи модел.

Повезано:

- Израелска наука: Јевреји су раса

- Гилад Ацмон: Носталгија и британска политика 

- Неки нови Јевреји


Аутор: Џуд Дафи (Jude Duffy)
Извор: "British Israel" and Cabalist Supremacism - henrymakow.com
Превео, подстакнут вешћу...

Шта израелски обавештајци хоће од Србије - Спутњик Србија - Први пут после 14 година сусрели су се израелски и српски министри одбране. Авигдор Либерман и Александар Вулин потписали су Меморандум о сарадњи. Тај споразум, према речима министра Вулина, широм отвара врата сарадњи два министарства и две одбрамбене индустрије...

и уверењем да је садашњи председник Србије поносан на кецељицу добијену од своје англо-израелске братије, и да влада у складу с том почашћу-кедером, Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

1 коментар:

  1. Анониман27. јул 2017. 00:33

    I sad kad znamo dijagnozu, imamo li, ili ima li ovaj svet, onaj koji je ostao neinficiran, terapiju, ili ce sve otici do djavola? Ovo traje vekovima i niko nije pronasao vakcinu za ovu bolest. Nece se na dobro zavrsiti, nece...

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!