Пол Крејг Робертс: Лажне вести, амерички специјалитет што отрова и Америку

Марко Де Анђелис

Амерички медији су се специјализовали за лажне вести. У ствари, још од Клинтоновог режима, амерички медији не производе ништа друго до лажне вести. Сећате ли се илегалног америчког бомбардовања и уништавања Југославије? И "ратног злочинца" Слободана Милошевића, српског председника са жигом "балканског касапина", којег су упоређивали са Хитлером све док Хилари ту "почаст" није пренела на председника Русије? Милошевић, а не Бил Клинтон, је ухапшен је и суђен на Међународном кривичном суду. Умро је у затвору, неки кажу да је убијен, пре него што је ослобођен оптужби: Milosevic and the Destruction of Yugoslavia. Unpleasant Truths No One Wants to Know | Global Research - Centre for Research on Globalization

Сећате ли се уништавања Ирака које је злочиначки режим Џорџа В. Буша оправдавао лажима о "оружју за масовно уништавање" Садама Хусеина, оружју за које су инспектори за наоружање УН-а утврдили да не постоји? Али Ирак је ипак разорен: милиони Ирачана су убијени, небројена деца постала сирочад а жене удовице, милиони су расељени. Садам Хусеин је подвргнут суђењу, још поштенијем од Стаљиновог суђења Бухарину, и потом убијен под изговором судске пресуде.

Да ли се сећате како је разарање Либије засновано искључиво на лажима Вашингтона и криминалној злоупотреби резолуције УН-а о забрани летења која се претворила у оправдање за НАТО-ово бомбардовање ирачке војске, да би џихадистима које је наоружала ЦИА било лакше да оборе и убију Муамера Гадафија? Сећате ли се славодобитног коментара "Дошли смо, видели смо, умро је!" крвожедне курвоштије Хилари Клинтон?

Сећате ли се лажи Обаминог режима о Асаду и да су планирани амерички напад на Сирију спречили британски парламент и руско руководство? Памтите ли како су Обама и крвожедна курвоштија послали "Исламску државу" да обави посао уместо америчке војске? Сећате ли се како је генерал Флин јавно, у ТВ програму, разоткрио "намерну одлуку" злочиначког Обаминог режима да пошаље Исламску државу у Сирију, иако се он, Флин, као директор Обавештајне агенције Министарства одбране, томе противио? Знате ли да је управо то разлог зашто вашингтонски криминалци толико мрзе генерала Флина, зашто су хтели - и успели - да га скину с места Трамповог саветника за националну безбедност?

Памтите ли како је, у Украјини, демократски изабрана влада оборена америчким пучем, да уместо ње буде инсталиран нео-нацистички режим? Сећате ли се како је злочин Вашингтона одмах претворен у оптуживање Русије за "инвазију"?

Можете ли се споменути макар једног поштеног извештаја америчких медија у последње две деценије?

Све лажи злочинаца - Била Клинтона, Џорџа В. Буша и Обаме - лажи које су проузроковале смрт милиона људи, биле су провидне. Амерички медији су лако могли да их разоткрију и тиме спасу све те животе и спрече да седам држава буде делимично или потпуно разорено, али су преститутке чиниле супротно - славиле злочин и злочинце. Зато је свака преститутка и сама ратни злочинац, по мерилима које је, за Нирнбершки процес, установио судија америчког Врховног суда Роберт Џексон.

Американци не могу да добију ни поштен извештај о запослености. Служба за статистику запослености је 4. августа објавила да је у јулу отворено 205 000 нових радних места и да је стопа незапослености пала на 4,3%. Што је лажна вест.

Али Кристофер Ругабер из "Асошиејтед преса", који воли да "надограђује" лажне вести, пише да би "робустно запошљавање могло да траје још много месеци, чак и година". Је л'? Да видимо. Уопште узев, економисти пуном запосленошћу називају стање када је стопа незапослености до 5%, јер нулте стопе незапослености не може бити, због трења на тржишту рада. На пример, има људи "између два посла", оних који су добили или дали отказ и траже нови посао, и људи који више нису ни незапослени ни запослени, јер су се, на пример, окренули неговању старих и болесних родитеља. Такође, економисти сматрају да премала стопа незапослености подстиче инфлацију.

Ако претпоставимо да се економисти нису попишманили у свом виђењу пуне запослености. Онда, ако је садашња стопа незапослености 4,3%, имамо стопу незапослености која је испод стопе која означава пуну запосленост. Како је могуће да ће стопа незапослености наставити да пада и у наредним годинама, када у америчкој привреди већ сада влада потпуна запосленост? Очигледно, ово питање не добацује ни до "експерта" АП-а, ни до оног што се подразумева под "многи економисти сматрају".

Наравно, стопа незапослености од 4,3% је лажна вест. Не говори о милионима обесхрабрених радника. Када се уброје и ти радници који нису тражили посао током последње четири недеље, стопа незапослености скочи на 22-23%.

Шта је с нових 205 000 нових радних места у јулу? Џон Вилијамс са Shadow Government Statistics каже да је пола те цифре добијено манипулацијом сезонских подешавања, а пола креативном употребом модела "рођено-умрло". Али ајд да претпоставимо да је наведена цифра тачна. Шта нам каже Служба за статистику запослености, где су та радна места?

84% тих радних места је у сектору услуга, углавном локалних.

Радних места у областима професионалних и пословних услуга је 49 000, од чега су 30 000 административна и радна места у одношењу и преради смећа, а 14 700 у службама за привремену помоћ.

54 000 тих радних места је у образовним и здравственим службама - 46 900 у амбулантним здравственим услугама, услугама кућне здравствене заштите и социјалне помоћи.

62 000 од 205 000 наводно у јулу отворених радних места отпада на секторе угоститељства и забаве: 53 100 за конобаре и бармене, 5 900 у индустрији забаве и коцке.

Иста слика запослености у САД влада већ двадесетак година. То је портрет радне снаге у земљама "трећег света". У извозној индустрији нема новоотворених радних места. Ови послови нису послови у секторима у којима влада висока продуктивност, њима се не могу остварити приходи својствени за средњу класу. То су слабо плаћени послови, често са скраћеним радним временом, и кућне услуге.

Такви послови не стварају ни приходе који ће обезбедити већу јавну потрошњу, тиме и веће профите. Откуд онда рекордне цене акција на берзи? Отуд што руководиоци корпорација користе предности нулте каматне стопе Федералних резерви да позајмљују новац којима ће откупити акције својих компанија - што ће њима самима донети бонусе, главну компоненту плате им.

Али ове, непобитне, чињенице не спречавају Кристофера Ругабера и остале преститутке специјализоване за свет финансија, као ни "многе економисте", да славе, па и бесрамним "Је л' може боље од овога?", што вришти с насловне странице "Атланта журнал-конститушн"-а од 5. августа.

Вашингтон и његове преститутке, својим лажима, нису уништиле само седам муслиманских земаља. Вашингтон и његове преститутке су уништиле и привреду и радну снагу САД.

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Претходно од истог аутора: Оде Трамп

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Fake News A US Media Speciality - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари