Гилад Ацмон: Крије се, али у Шарлотвилу се води борба између белих националиста и Јевреја

Јеврејин Мајкл Сингер, градоначелник Шарлотвила. Фотографија преузета из Charlottesville’s Jewish mayor is an expert on demagogues, and now on anti-Semitism | The Times of Israel

Јаир Розенберг, који иначе пише за "Таблет", ове недеље је у "Вашингтон посту" објавио чланак у комe каже да су на удару белих националисти у Шарлотвилу - Јевреји:

"Они (бели националисти) су одмах кренули на Јевреје. Узвикивали су антисемитске и нацистичке слогане, па и 'Крв и тло' и 'Јевреји нас неће заменити' - којима се поручује да су Јевреји страни уљези које треба почистити. Демонстранти су поносно носили огромне свастике, носили мајце са цитатима Адолфа Хитлера. На једном транспаренту се могло прочитати да су 'Јевреји деца Сатане'."

Тачно, искрено и веома важно запажање Јаира Розенберга. Он поручује да су бели националисти потпуно свесни да се боре против Јевреја. Али и Јевреји исто тако знају да су у рату против "белих националиста", опште категорије у коју спада и садашњи амерички председник (1), који се, бар по писању јеврејских медија, сврстао уз "нацисте".

Чини се да је амерички народ једини народ којег држе у тоталном мраку. Њихови медији их убеђују да је ово сада расни рат: рат белаца против црнаца, рат апологета рата против либералних голубова, рат "И бели животи нешто значе" против "И црни животи нешто значе", итд. Али Розенберг је у праву, ово заиста јесте рат између Јевреја и белих националиста, без обзира што амерички медији покушавају да прикрију ту чињеницу.

Ако не подносите расизам, што и треба, али сте довољно храбри да трагате за истином, јасно вам је да се ова ситуација, ионако опасна, може изродити у нешто још горе.

Што неће бити изненађење ни за кога ко иоле познаје историју Јевреја. "Шарлотвил" је дуго припреман.

-----

1. "Јеврејски глас за мир" (Jewish Voice for Peace) је својим претплатницима послао е-писмо, где каже:

"Председник САД брани беле расисте. Да је ово рат између белих неонациста, које подржава њихов апологета од америчког председника, и Јевреја, виђење је и других јеврејских медија:

- Trump Again Condemns ‘Both Sides,’ Including ‘Alt-Left,’ For Charlottesville Violence | Jewish Week

- ADL, Israeli politicians condemn Trump’s talk of shared blame for Charlottesville violence | Jewish Telegraphic Agency

- Ynetnews News - Trump blasted by Jewish groups, politicians on both side of the aisle

- Republican Jews Break With Trump — Demand ‘Moral Clarity’ On White Supremacists

Gilad Atzmon’s book Being In Time: A Post Political Manifesto is available now on: Amazon.co.ukAmazon.com and gilad.co.uk.   

Претходно од истог аутора: Гилад Ацмон (38 чланака)

Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Who Keeps Americans in the Dark? — Gilad Atzmon
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари