Пређи на главни садржај

Проф. др Мирољуб Петровић у свету Линукса: "Уз жене испоручивати и њихов изворни код!"

Избор патера Мирољуба: Hannah Montana Linux

На снимању нове проповеди за стадо "Информера", проф. др Мирољуб Петровић, чувени срБски поклоник Хана Монтана Линукса, оштрим погледом мотрећи на статус своје лепше половине на Фејсбук Месинџеру, пожалио се новинарима да је лакше управљати ма и најсложенијим ГНУ/Линукс оперативним системом, као што је његов, него најпитомијим женским бићем, као што је његово.

"Ево ја. Над својом Ханом - Линуксом, бре, не женом - имам потпуну контролу: знам све шта сам инсталирао или тамо чувам" - таман је почео да збори пингвиниста с мачем, кад га пресече зелени онлајн симбол на Фејсбук Месинџеру његове, како је зове, Једине.

"О, Боже, шта ли ће сада..."

Али свестан присуства седме силе, патер Мирољуб се прибра и поче да објашњава новинару: "Пази 'вако. У свету Линукса, све дозволе су експлицитне и администратор увек може да зна шта систем ради. Али код жена - јок, бато. Код њих нема chmod 644, чак ни chmod 600. А баш у оваквим приликама, кад им засветли зелено на Фејсбуку...Знаш шта би' дао да и за женско важи chmod 777?

Уредник "Информера", и сам Линуксаш, коме је примарни дистро Ubuntu Satanic Edition, чувши за Linuxundfrauschmerz пријатеља, сарадника и саборца, прокоментарисао је за своје новине: "Стари добри Мирољуб. Да будем искрен, не бих се чудио да се жени обраћа са sudo dodzi-vamo или sudo su slusaj-more. Мирољуб је опасан пингвиниста, иако секташ - ханамонтаниста, а не к'о ја."

Што се показало касније, када је др Петровић затражио да се новинарска екипа врати: "Фејсбук?! Оног Цукерберга под мач, бато! Женскадија је сад све мање код куће и само се лицка да буде 'фенси', чак и кад се, кобајаги, спрема за посао. Људи, жене све више личе на Виндоус - иза леђа нам раде свашта, а ми к'о овце. Шта се све мота по женској глави можда никада нећемо знати, али је време да се бар ми опаметимо."

"И захтевамо да уз жене иде и њихов изворни код!"


По мотивима Man Wishes He Could chmod 644 Girlfriend, Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System


Коментари

Популарни постови са овог блога

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Данијела Ружичић: Јеврејска окупација Србије ће постати све окрутнија и агресивнија (1)

Идеја о измештању становништва и институција у случају слома јеврејске државе датира још од првог арапско-израелског рата. У време хладног рата Израел је био свестан да је његов опстанак везан за судбину Америке и Британије. Без америчке подршке, Израел би нестао и поред великих губитака уједињене арапске војске. Израелско руководство је било у дилеми на који начин да одбрани после толико година поново успостављену државу.