Проф. др Мирољуб Петровић у свету Линукса: "Уз жене испоручивати и њихов изворни код!"

Избор патера Мирољуба: Hannah Montana Linux

На снимању нове проповеди за стадо "Информера", проф. др Мирољуб Петровић, чувени срБски поклоник Хана Монтана Линукса, оштрим погледом мотрећи на статус своје лепше половине на Фејсбук Месинџеру, пожалио се новинарима да је лакше управљати ма и најсложенијим ГНУ/Линукс оперативним системом, као што је његов, него најпитомијим женским бићем, као што је његово.

"Ево ја. Над својом Ханом - Линуксом, бре, не женом - имам потпуну контролу: знам све шта сам инсталирао или тамо чувам" - таман је почео да збори пингвиниста с мачем, кад га пресече зелени онлајн симбол на Фејсбук Месинџеру његове, како је зове, Једине.

"О, Боже, шта ли ће сада..."

Али свестан присуства седме силе, патер Мирољуб се прибра и поче да објашњава новинару: "Пази 'вако. У свету Линукса, све дозволе су експлицитне и администратор увек може да зна шта систем ради. Али код жена - јок, бато. Код њих нема chmod 644, чак ни chmod 600. А баш у оваквим приликама, кад им засветли зелено на Фејсбуку...Знаш шта би' дао да и за женско важи chmod 777?

Уредник "Информера", и сам Линуксаш, коме је примарни дистро Ubuntu Satanic Edition, чувши за Linuxundfrauschmerz пријатеља, сарадника и саборца, прокоментарисао је за своје новине: "Стари добри Мирољуб. Да будем искрен, не бих се чудио да се жени обраћа са sudo dodzi-vamo или sudo su slusaj-more. Мирољуб је опасан пингвиниста, иако секташ - ханамонтаниста, а не к'о ја."

Што се показало касније, када је др Петровић затражио да се новинарска екипа врати: "Фејсбук?! Оног Цукерберга под мач, бато! Женскадија је сад све мање код куће и само се лицка да буде 'фенси', чак и кад се, кобајаги, спрема за посао. Људи, жене све више личе на Виндоус - иза леђа нам раде свашта, а ми к'о овце. Шта се све мота по женској глави можда никада нећемо знати, али је време да се бар ми опаметимо."

"И захтевамо да уз жене иде и њихов изворни код!"


По мотивима Man Wishes He Could chmod 644 Girlfriend, Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!