Препорука за чланак Пуковника Касада "Трка за нафтом"

Нефтяная гонка - Colonel Cassad

Нефтяная гонка - Colonel Cassad морам посебно да препоручим из два разлога: због аутора; и зато што даје анализу стварних узрока зашто су садашња дејстава Русије у Сирији и Ираку таква каква јесу.

О чему говори и чланак Дебкафајл: Најбогатије сиријско нафтно поље припашће Курдима - уз сагласност Москве!?, који вас није нешто заинтересовао.

Што не чуди, јер а се Русија и Путин не опевају - већини није привлачно. Стога руски и проруски сајтови не пишу о руској жеђи за арапском нафтом и гасом, а ни они други нису ради таквим текстовима јер би морали да говоре и о (истоветним) мотивима својих патрона.

С друге стране, ни Борис Александрович Рожин (Пуковник Касад) није Путинов апологета, али ето, 104 превода његових чланака су били међу најчитанијим текстовима на "Ћирилизовано".

Превео бих и Oil Race In Syria And Iraq, енглески превод објављен само дан по изласку изворног Рожиновог текста, али заиста нисам у могућности. Физички. Још увек не могу да радим дуже текстове - због времена потребног да се проведе за рачунаром, а још кад треба непрестано поредити енглески превод са оригиналом...

Итд. Од мене таквог какав сам сада, доста је.

Само још нешто: надам се да ћете Рожина прочитати и да бисте, ако већ нисте, увидели зашто треба пратити "Дебкафајл" - без обзира на порекло и сврху тог и таквог извора.


 Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

  1. спасиба аутору, ваши чланци вреде више од 85% сербске дневне штампе!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар