Пређи на главни садржај

Израел постаје светски центар преваре с биткоинима

Илустрација преузета из How Israel Can, and Should, Become Ground Zero for Bitcoin

Израел полако постаје светски центар за преваре с биткоинима, јер се израелске варалице које су пословали са сада забрањеним тзв. бинарним опцијама пребацују на крипто валуте, пише Јеврејска телеграфска агенција у чланку под насловом "Превара с биткоинима могла би да постане најважнији 'послић' израелских превараната".

ЈТА наводи како је у Израелу током протекле деценије отворено преко 100 компанија с бинарним опцијама као основном или једином делатношћу, чиме је Израел постао "срце глобалне индустрије " која је онлајн инвеститоре ојадила за милијарде и милијарде долара.

Бинарне опције су у самом Израелу биле забрањене, тј. израелски закон није допуштао да се ова превара изводи са Јеврејима из Израела, али није забрањивао да се варају наивни гоји из остатка света.

"Индустрија "бинарних опција" је на крају потпуно забрањена, али нипошто из моралних разлога, него зато што је "изазивала антисемитизам".

Убрзо пошто је забрањена превара с бинарним опцијама, наставља ЈТА, шеф израелске Управе за вредносне папире Шмуел Хауснер је изјавио да је "веома узнемирен" због могућности да варалице пређу с бинарних опција на криптовалуте и претворе их у следећу велику превару.

Како пише ЈТА:
"Остин Смит, оснивач "Велт рикавери интернешнел" (Wealth Recovery International), телавивског стартапа који жртвама преваре с бинарним опцијама помаже да поврате новац, каже да ће се остварити најгора страховања израелских власти, јер исти фактори који су омогућили да Израел важи за "државу стартапа" стварају плодно тло за преваре: Израел је мала земља, али склона иновацијама и технологији, с менталитетом "уграби дан" и имигрантима пристиглим са свих страна света па могу да тргују на стотинама језика.

На основу истраживања своје компаније, у којима је чак слао "кртице" у канцеларије варалица, Смит је закључио да ће Израел прихватити и да се већ пребацује на индустрију криптовалута:

"Скоро свака позната нам компанија која се бавила бинарним опцијама сада има платформу за криптовалуте. Већ добијамо позиве од жртава, али већина тек треба да схвати да се ради о превари."

Смит каже да се у преварама с криптовалутама не барата само хартијама од вредности, већ и понудама за почетно улагање и деоницама. У сваком случају, преваранти нуде лажне производе у замену за криптовалуте и једноставно присвајају већи део или све инвестиције. Криминалцима, који су били међу првима који су усвојили ову технологију, нарочито погодује што енкрипција рада с криптовалутама и децентрализовани систем контроле чине да је пословање скоро немогуће пратити.

Артур Ван Десанд, консултант у "Волф глобал консултанси", који је недавно отишао у пензију с места специјалног агента америчке Службе за унутрашње приходе, где се бавио међународним преварама, такође предвиђа да ће исти они израелски "бинарноопционашки" преваранти бити водећи "пословни свет" у новој превари с криптовалутама."

The New Observer

Напомена преводиоца: Овај чланак је стар шест дана, али сматрам да је добар увод за праћење израелских "недоумица" у погледу криптовалута, да омогућава да се разуме откуд овако, наоко контрадикторне, вести:

- The Israel Securities Authority is Looking to Ban Cryptocurrency Firms

- Israel Weighs “Digital Shekel,” Its Own National Cryptocurrency – The Merkle

А ако ни ви, као потписник овох редова, до сада нисте чули за "бинарне опције", то вам је нешто као рулет у коме погађате да ли ће акције (по избору превараната) у задатом року пасти или порасти, с тим да је награда за успешног погађача битно мања од оне која припада варалици ако сте погрешили - нешто слично ономе што омогућава 0 (нула) у рулету. Е сад, да то сазнам морао сам да брљам по страној штампи - овде је један коцкар лепо описао о чему се ради: Don't Gamble On Binary Options - док је наша...Уосталом, прочитајте како ОЧИГЛЕДНУ ПРЕВАРУ хвале "Јужне вести", исте оне чији је власник, јер су му ускратили валов с грантовима, претио да ће да се самоубије глађу: Šta su binarne opcije i kakve koristi mogu da donesu? : Ekonomija : Južne vesti

Извор: Israel Becoming ‘World Bitcoin Fraud Center’ – The New Observer
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари

Популарни постови са овог блога

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес