Језички геноцид: Кијев све ближе примени "коначног решења"

Победа "Револуције достојанства" Украјини није донела ничега доброг. Да ће тако бити одмах је видео свако иоле разуман.

Фарси декомунизације сада је крај. "Достојанствени" дођоше до главног дела пројекта, оног због којег је све и почело - дерусификације, којој је докомунизација послужила као покриће. Непрестане поруке на државној телевизији којима се позива на искорењивање руског језика сада подјарују језички геноцид.

"Еуропска" и "цивилизирана" Украјина је и иначе спремна за коначно решавање "јеврејског руског питања". Ако оно што ћемо побројати у наставку буде одобрено, коришћење руског језика ће бити стављено на списак тешких кривичних дела, барабар са рушењем државног система. "Велики и силни руски језик", рече класик, али ни сам не схватајући колико је у праву.

Шокантно! Невиђено! Уместо у Израел, као сваки "амерички" председник, Трамп прво отишао у штаб ЦИА-е

Извор за фотографију: Trump to CIA: Media made it sound like I had a feud with intelligence community — RT America
Добро, јесте, претерујем. Али само зато што што сам одгледао овај видео и, орасположен, увидео да Трамп није тако шунтав, што би рекли Драгачевци, како изгледа на први поглед.

Обратите пажњу на онај део о "колонама" (где се подразумева и пета), рецимо, видећете на шта мислим, а што се превиђа у извештајима наше бљицкасте штампе.

Трамп збуњује француске преводиоце својим збрканим говором

Трампов речник је сиромашан, синтакса лоша, вечито понавља исте фразе"

 

А и говор тела му је...Извор за фотографију "Гетијеве" продукције: Donald Trump's body language gives an insight to his behaviour on inauguration day | The Independent

Није лако француским преводиоцима Трампове говоре преводити на језик Молијера.

Преводилац Беренжер Вијено сматра да је новог америчког председника тешко преводити јер "чини се као да не зна шта хоће да каже", како је изјавила за "Лосанђелески књижевни лист" (LA Review of Books).

Основно за преводиоца је "ући у нечији ум", објашњава госпођа Вијено: "Али није увек лако следити мисао господина Трампа, шта му је поента."