Гилад Ацмон: Јудаизам, ционизам, конфлација и јеврејска квантна механика

Кошер Тројство

Јевреје антиционисте повремено нервира "конфлација" ционизма и јудаизма, али ти термини и јесу инхерентно повезани.

Под конфлацијом се обично подразумева спајање два или више различитих скупова информација, текстова, идеја итд. Да ли овај концепт важи и за ционизам и јудаизам? Да ли су ционизам и јудаизам различити појмови? Да ли су Јевреји и ционизам и категоријски међусобно различити?

Дебкафајл: Авигдор Либерман упозорава да ће се фронт у будућем сукобу протезати од Либана до Сирије

Авигдор Либерман, главна нарикача (по "Ћирилизовано") израелског министарства одбране. Фотографија преузета из Defense minister: In next war, Israel will face fighting in north and south | The Times of Israel

Министар одбране Авигдор Либерман је у уторак изјавио да ће се у будућем сукобу Израел суочити са јединственим фронтом којег ће чинити Сирија, Либан, Хезболах, Асадов режим и његови савези. Либанска војска више није независна", истакао је израелски министар одбране, јер "Хезболах ју је прогутао и сада је то један целовити ентитет". Либерман је ово изјавио током сусрета са војницима који су посетили суку Министарства одбране у Тел Авиву.

Дебкафајл: Русија оптужује САД да се претварају да се боре против Исламске државе не би ли прикрила сопствену неспремност

Генерал-мајор Игор Конашенков, тужибаба (по "Дебкафајлу") руског министарства одбране. Фотографија: Ројтерс

Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков је у уторак оптужио САД да намерно смањују број и снагу ваздушних напада у Ираку, да би џихадистима омогућиле да пређу у источни део Сирије и успоре напредак сиријске војске под покровитељством Русије. Последично, велики број бораца ИД је стигао до Деир ез-Зора и укопава се на левој обали Еуфрата. Руски портпарол је рекао да су сиријске јединице биле пред потискивањем Исламске државе из града Ал Мајадин, југоисточно од Деир ез-Зора, али да је Исламска држава успела да појача своје редове "страним плаћеницима" приспелим из Ирака.

Дебкафајл: Руси оптужују САД без основа. Москва покушава да скрене пажњу са чињенице да нема довољно јединица копнене војске за офанзиву сиријске војске на упоришта Исламске државе у источној Сирији, тј. да за тај део фронта једину озбиљну борбену силу даје Хезболах.