Пређи на главни садржај

Како Израел музе САД (пример)

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Мој коментар је садржан већ у наслову. Зашто је такав, биће јасно када повежете доле постављене две вести српског издања "Спутњика" и "Дебкафајла".


И непогрешиви греше: Летеле ракете и изнад Израела (видео)

© AP Photo/ Dan Balilty

Израелска војска грешком је активирала сирене за ваздушну опасност на граници са Појасом Газе и употребила противракетну одбрану.

У саопштењу израелске војске се наводи да није било гранатирања са палестинске стране.

„Гранатирања у правцу Израела није било… Узбуну је активирала батерија система ’Гвозденa куполa‘, која је реаговала на ватру из лаког наоружања“, истиче израелска војска.


Локална телевизија је објавила снимак на ком се види лансирање ракета-пресретача у подручју Ашкелона, где је неколико пута синоћ реаговао аларм за гранатирање, којим се локално становништво позива да иде у склоништа.

Медији претпостављају да је пуцањ из лаког оружја који је могао да проузрокује паљење аларма дошао из правца Појаса Газе где су припадници покрета Хамас изводили војне вежбе.

Извор:  И непогрешиви греше: Летеле ракете и изнад Израела (видео) - Спутњик Србија


Дебкафајл: САД издвајају 705 милиона долара за израелски систем ракетне одбране


Министар одбране Авигдор Либерман потврдио је у понедељак да је Трампова администрација издвојила 705 милиона долара за финансирање помоћи за наставак производње три ракетна одбрамбена система: "гвоздена купола" (Iron Dome), "Давидова праћка" (David’s Sling) са ракетама средњег домета и "стрела 3" (Arrow 3) за обарање летелица и ракета на великим висинама. Министар је истакао да је ова сума највећа коју су САД икада одобриле за неки израелски програм ракетне одбране.


Приредио и превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари

  1. Учење Христа иде о томе да на свету истовремено живе "људи-овце" и "људи-вукови", те им се и понашање разликује. Овци никада понашање вука не иде у главу јер је она глупа и добронамерна, те ако има среће биће само "ошишана". Вуку је свеједно, ловац жедан крви, понашање и размишљање овце га не интересује.

    Овца се може силно чудом чудити како Америка "даје" новац Тел Авиву. Једноставно, и тамо и тамо су "наши" те се наши договорили са вашима.
    Иначе сербска реч "наши" није сербска но иврит (насзи).

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de