Пређи на главни садржај

Пол Крејг Робертс: Десетак дана пре смака света

WAITING FOR GODOT TRUMP, Марјан Каменски

Криминално неурачинљиви поглавари  САД, Велике Британије и Француске шаљу флотилу ракетних бродова, подморница и носача авиона за напад на Сирију, и поред свих руских упозорења. Какав може бити исход овог акта агресије заснованог искључиво на оркестрираној и провидној лажи, чина непријатељства неодговорнијег и опаснијег од било чега што је учинио сатанизовани немачки нацистички режим?

Европски "државници" ћуте, нико да прозбори макар реч протеста. На улицама европских и америчких градова нема демонстраната. Конгрес није подсетио Трампа да му није одобрио војни напад на суверену државу , напад која ће се вероватно претворити у рат, можда Трећи светски рат. Као да је свима драго што је смак света све изгледнији. Нарочито га призива она идиотија од преститутки.

Опет, има неколико могућих исхода:

1. Руси падају у клопку својих надања да Запад ипак мари за чињенице и доказе и да ће здрав разум превладати, и прихватају "стање ствари", тј. агресију. Овај исход је најопаснији, јер ће подстаћи још напада, све док Русија не буде сатерана у ћошак и не буде имала другу опцију до директног нуклеарног удара на САД.

2. Русија преузима иницијативу и, пре него што пристигне ударна флотила, удаљује амерички разарач "Доналд Кук", да му Сирија не буде у домету, Такође проглашава забрањени периметар, у коме ће свако пловило или ваздухоплов, ако пређе његову линију, постати мета руског оружја. Овакав потез би произвео спор између крви жедне Трампове администрације и Конгреса, који би тада морао да Трампово једнострано увођење Америке у рат стави под упитник.

3. Русија удаљава "Доналд Кук" и неутралише војне капацитете копнених саучесника САД у агресији, Саудијске Арабије и Израела, чиме повећава своје изгледе и демонстрира да је спремна и на превентивни, а не само на узвратни удар.

4. Русија, залуду верујући да мора доказати да је у праву, по цену непредвидљивог броја жртава и штете, прихвата да буде нападнута пре но што ће одговорити. Овај и овакав исход је лош, скоро као први, јер, за разлику од другог и трећег исхода, који Американцима дају шансу да се призову памети, омогућава неометано започињање америчко-руског сукоба.

5. Водећи немачки политичари упозоравају Меркелову да британска и француска подршка америчкој агресији на Сирију може утерати читав НАТО у рат са Русијом. Немачка је већ искусила шта је руска војска, још један наук јој није потребан. Ако би Меркелова, под притиском, извукла Немачку из НАТО-а, констернираност и збрка би вероватно зауставили напад САД на Сирију, тј. Русију.

6.  Здружени генералштаб ОС САД долази до непристрасног закључка да би, у случају да Руси одговоре на напад на Сирију, читава ударна група, све са носачем, могла бити изгубљена, што би био понижавајући пораз америчког оружја и силе, па Здружени генелаштаб, имајући такву могућност у виду, препоручује да се не креће у напад. Ово се можда већ десило. Трампови најновији "цвркути" указују да га нагриза сумња.

Али, чак и ако дође до, повољнијег, петог или шестог, исхода, и даље ћемо бити у ситуацији у којој је могуће да неки елементи америчких и британских власти измисле тровање Скрипаља и Асадово убијање цивила хемијским оружјем, и да такве бесмислице буду, као што већ јесу, употребљене као докази за оптужбе против Русије и Сирије, и оправдање за агресију на једну суверену државу. Пуко постојање таквих лагарија на највишем нивоу је још један доказ да у Сједињеним Америчким Сржавама и Уједињеном Краљевству нема демократије и ограничења власти.

Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Русијо, нека ти Бог помогне

Аутор: Пол Крејг Робертс
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари

 1. О Александре, свака ти част на упорности којом овај сербски народ који је заблејао у наивности обучаваш и образујеш. Надам се многи походе на овај блог-влог и јер имају шта да науче, а не "само усе/насе/подасе".

  ОдговориИзбриши
 2. Кад неки превод има више од 200 отварања, ја мртав задовољан. Недовољно је то да бих се надао остварању било каквих образовних амбиција у погледу "сербског народа".

  Блог сам отворио с циљем да буде платформа с које ће информативни портали преузимати преводе. И кренуло је лепо, али...Не може биће "Ја, Уредник" дуго да издржи а да не почне да мења, да уредникује давањем кликбајт наслова, скраћивањем пасуса...јер ако тако не чини, онда, је ли, и није уредник. Дошло је дотле да сам после сваког превода, уместо да пратим стране изворе, почео да висим над овим нашим "патриотским", страхујући да ће опет унаказити оно што је потписано мојим именом. Забранио сам било какве измене, што је доживљено као "овај је немогућ за сарадњу", па чак и увреда. Сада има само пар сајтова који, а и то ретко, пренесу по који превод објављен овде.

  Дакле, не иде ми ни образовање самопроглашених медијских ударника. Сада преводим из задовољства (зависника од вести и нових сазнања), али и надајући се да ћу умети, када...средим здравље колико-толико, да "Ћирилизовано" претворим у озбиљно пропагандно средство Линукса, а што би требало да има резултат и у приходима, а не само у задовољству као сада.

  Углавном, и да скратим, не марим много за читаност. Да ми је потребна, преводио бих оде Путину и Русији и "нећете веровати" текстове. Ни за Линукс неће бити много заинтересованих. Али ми пингвинисти јесмо задрт, али и свет нешто образованији од већине (прозораша и јабучара), па ћу радити на томе да за супериоран ОС и његове кориснике заинтересујем и дилере ИТ гвожђурије, који би плаћали превођење, да се покажу и - е, то бих сматрао својим правим доприносом Сербима - огласе да продају и рачунаре с уграђеним Линуксом...

  Поздрав.

  ОдговориИзбриши
 3. Ацо свака част ,само наставите ,има нас који пратимо ваше преводе,хвала и само напред.Поздрав.

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de