Пређи на главни садржај

Бела кућа: Наша војска решена да потпуно уништи Исламску државу пре него што оде из Сирије


Кад Трамп Доналд овлашћује... / Cartoon Movement - Donald Trump adding powers

Секретар за штампу Беле куће Сара Сандерс је појаснила став Беле куће о повлачењу америчке војске из Сирије, пошто је председник Доналд Трамп позвао војску да војнике врати кући.

"Задатак Оружаних снага да униште ИСИС у Сирији ће се убрзо испунити, ИСИС је већ скоро сасвим уништен", каже Сандерсова у писаном саопштењу, уз напомену да су се САД обавезале да ће до краја завршити посао чишћења Исламске државе у Сирији.

Трамп је на конференцији за новинаре у уторак изјавио да су Сједињене Државе спремне да напусте Сирију, и да би требало да Саудијска Арабија плати, да новац за америчку војску која одржава стабилност у региону.

"Желим да изађем. Желим да наше војнике вратим кући", рекао је он. "Желим да започнем с обновом наше нације."

Сандерс је у саопштењу такође поручила да ће се САД "консултовати са савезницима и пријатељима" у погледу будућег војног присуства у Сирији:

"Очекујемо да земље у региону, а и шире, плус Уједињене нације, раде на миру да бисмо били сигурни да се Исламска држава неће поново појавити."

Breitbart News Network

Напомена преводиоца: Је л' ово значи "Трамп у клин, његова администрација и америчка војска у плочу"? Не бих рекао. Делим мишљење Стивена Лендмана да не треба слушати шта Трамп прича, него гледати шта ради, изнето у White House Fake News , као што бих рекао и да су тачна "објашњења" читалаца "Дебкафајла" испод вести (коју сам данас пренео под насловом Дебкафајл, ексклузивно: Трампов најкооперативнији европски партнер Макрон послао француску војску у Сирију!, знајући да ће други причекати да је потврде и на српском објаве Руси).

French troops deploy to Manbij, join Trump’s stop-Turkey line in Syria - DEBKAfile, коментари (избор):

"Трамп је председничка овлашћења у погледу војске пренео на 'своје' генерале. Појма он нема шта се дешава у Сирији. Човек је идиот."

"Трамп не би умео ни да на мапи нађе где је Блиски исток..."

"Јесте Трамп обећао да ће америчке војнике повући из Сирије, али можда мисли да оно што је источно од Еуфрата више није сиријска територија, па стога неће ни бити америчких војника у Сирији."

И предлог за читање (да се и насмејете):

Trump says will pull out as CENTCOM refutes him, White House emphasizes local forces in US’ Syria withdrawal quagmire - Daily Sabah - "Three different statements in three days. If that confusion continues, journalists working in Washington, DC will require mental health checks in no time," a frustrated correspondent tweeted Wednesday as things are boiling in the American capital over what the actual U.S. policy about withdrawing from Syria will be.


Извор: White House: Military Committed to Eradicating Islamic State Before Leaving Syria
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de