Пређи на главни садржај

Лелееее, пољски новинар рекао да је Светски јеврејски конгрес "међународна банда јеврејских уцењивача"

Рафал Зјемкијевич тврди да иза осуда светске јавности контроверзног пољског закона о Холокаусту стоји невладина организација Светски јеврејски конгрес (СЈК)

Рафал Зјемкијевич (кадар снимка са Јутјуба)

ВАРШАВА, Пољска - Рафал Зјемкијевич, пољски новинар и публициста, назвао је Светски јеврејски конгрес међународном бандом јеврејских уцењивача.

Зјемкијевич, који је у јануару у једној емисији рекао да су "Јевреји саучествовали у Холокаусту, у сопственом уништењу" и да би нацистичке логоре смрти требало звати јеврејским логорима, у објави на "Фејсбуку" од четвртка написа да је француски преживели Холокауста, недавно убијена Мирел Кнол, била сиротиња јер није добијала никакву финансијску помоћ, ништа од "свих стотина милиона долара које је међународна банда јеврејских уцењивача позната као Светски јеврејски конгрес изнудила као тобожњу надокнаду жртвама Холокауста".

Зјемкијевич прича и да Светски јеврејски конгрес сада "хоће и милионе из приватизације у Пољској", и да "иза кампање клеветања Пољске вероватно стоји СЈК".

По свој прилици мисли на критике закона донесеног у децембру, који криминализује окривљавање Пољске за нацистичке злочине.

У сваком случају, пољски новинар често изазива бурна реаговања својим изјавама о Јеврејима. На пример, у јануару је, после избијања кризе у односима између Израела и Пољске због закона о Холокаусту, преко "Твитера" поручио следеће:

"Годинама убеђујем народ да морамо подржавати Израел. Али данас се због неколицине шугавих гребатора и алаваца осећам као идиот."

Зјемкијевича је критиковао и Давид Вилдштајн, заменик директора Првог програма Пољске телевизије: "Рећи 'шугави гребатори' је крајње прљаво. Одвратан израз."

На шта му је одговорено:

"У праву си Давиде, тај 'прљави' израз сам употребио баш зато што иде уз све мане које се приписују стереотипу Јевреја."

Зјемкијевичев колега из политичког недељника Do Rzeczy, заменик главног уредника Андржеј Хорубала, критиковао га је у отвореном писму, такође због коришћења увредљивог израза "шугави гребатори". Али је главни уредник забранио објављивање текста, па је Хорубала у четвртак на својој "Фејсбук" страници саопштио да је дао отказ магазину:

"Жао ми је што се колега прикључио кампањи која се води против мене", прокоментарисао је Зјемкијевич.

The Times of Israel | News from Israel, the Middle East and the Jewish World

Напомена преводиоца: Нисам сигуран да су Јевреји изабрали праву енглеску реч за оно што је Зјемкијевич казао на пољском. Мислим на "scaby", што сам превео као "шугави гребатори". Нека провери ко уме и може, ја писани пољски нимало не разумем. У сваком случају, ово је био занимљив текст за превођење - не толико због, ионако обавезног, гуглања, овде да се мало више обавестим о жртви и шта је стварно рекла, него због лавине предвиђања шта очекује српске новинаре, оне ретке који о Јеврејима и Израелу пишу...не користећи суперлативе и од Јевреја задате филоционистичке изразе (као што су "једина демократска држава на Блиском истоку", "преживели Холокауста" или "антисемитизам") када овдашње јеврејске НВО добију миг или се саме још више обезобразе.

Поштено је рећи и то да ми је намера била (и јесте) да оваквим чланком илуструјем како се маркира непријатељ - мајсторима специјалног рата као што су ови из "Тајмс оф Израел"-а нису потребне увреде или бесна реч праведника (творца чланка) да би остварили жељени циљ. Чињенице су довољне. Уз добар избор и самосажално-вучићевски тон :)


Извори: Јеврејска телеграфска агенција и "Тајмс оф Израел"
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на antiX Linux-у

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de