Шокантно! Нећете веровати шта у руској војсци раде с мобилним телефонима


У Оружаним снагама Руске Федерације војницима није дозвољено да са собом носе мобилне телефоне. Могу их користити само у слободном времену, јер се сматра да дужност врше на и у тајним објектима. Али, има војника који своје телефоне не предају командирима. Ево шта се чини с телефонима када их старешине пронађу.


У неким пуковима су постављене посебне табле са заплењеним телефонима.  Често их најпре разбију.  Ту је и обавезна војничка духовитост, нпр: "Коришћење радио и мобилних телефона је забрањено", а затим додатна информација, натпис "Место за ваш телефон".


"Телефони губилаца" са презименом испод сваког уређаја.


Наређење Н 010 се не поштује". Изгледа да постоји посебно наређење под бројем 010 којим се забрањује коришћење мобилних телефона. На зеленом папирчету упозорење: "Овај ексер може да заврши у твом телефону". Мада на табли има и фото-апарата, УСБ-ова, хард дискова, пуњача...


Сличица из Ратне морнарице. Свако сокоћало  је пробуражено ексером, а испод је име "грешника": "Морнар Иванов";  "Капетан Сергејев"... Значи, Ратна морнарица ни телефонима официра не верује.


"Ми, извиђачи, прочитали смо и разумели наређење Министарства одбране Н 010 о чувању државне тајне." Дакле, стварно постоји наређење чијим непоштовањем ризикујете да вам телефонче буде скрцкано а затим набијено на колац.


"Ко је изгубио телефон?". Мрачног ли хумора.  Да ли у Министарству одбране уопше имају представу колико мобилче кошта? 


Извор: What Russian Army Does with Soldiers Mobile Phones [photos] | English Russia
Превео, врло слободно и с особитим задовољством, телефономрзац: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System-у (који, као и други линуксчићи, потпуно задовољава потребе електронске комуникације нормалног, тј. здраво параноидног, корисника

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!