Пређи на главни садржај

Четири дана после Ћирилизовано, огласио се и овдашњи Спутњик: "Нови фронт: САД и Француска јачају своје војно присуство у Манбиџу"

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Ако нисте прочитали Дебкафајл, ексклузивно: Трампов најкооперативнији европски партнер Макрон послао француску војску у Сирију! , ексклузиву "Дебкафајла", објављену и овде пренету пре четири дана, ради се о томе, да:

"Француски специјалци су послати у две америчке војне базе у Сирији, у Мамбиџу и Ремелину, да појачају редове Американаца у спречавању напредовања турске војске."


То је суштина, али битни су и "детаљи", па вам препоручујем да прочитате цео текст.

Исто важи и за чланак Бела кућа: Наша војска решена да потпуно уништи Исламску државу пре него што оде из Сирије, испод кога сам дао и свој коментар:
Напомена преводиоца: Је л' ово значи "Трамп у клин, његова администрација и америчка војска у плочу"? Не бих рекао. Делим мишљење Стивена Лендмана да не треба слушати шта Трамп прича, него гледати шта ради, изнето у White House Fake News , као што бих рекао и да су тачна "објашњења" читалаца "Дебкафајла" испод вести (коју сам данас пренео под насловом Дебкафајл, ексклузивно: Трампов најкооперативнији европски партнер Макрон послао француску војску у Сирију!, знајући да ће други причекати да је потврде и на српском објаве Руси)...

Зашто вас подсећам да сам био у праву, зар то није неукусно? Није. Јер не ради се о самохвали (мада...), него о, такође можда неукусном, подсећању да се, ако желимо да будемо обавештени, не смемо ослонити само на руске и овдашње руске и русофилско-патриотске изворе, који следе политику своје државе односно не умеју ништа друго осим да пренасловљавају и "копипејстују" руску продукцију међународних новости и анализа, већ морамо пратити и шта (и ко и када!) објављује друга страна, јер и тамо се може наићи на истините чињенице, макар у траговима.

У овом случају, кашњење Руса се да разумети. Путину и Макрону није требало кварити (телефонски) разговор, а ту је и њихов сусрет у мају...TASS: Russian Politics & Diplomacy - Putin and Macron hash over French leader’s upcoming visit to Russia. Али српски "родољубиви" медији су друга прича. Занатско неумеће њихових "Ја, Уредник"-а је опасно, јер противнику омогућава да сваки дан са небројено примера може да поткрепи своју тврдњу да су родољубивост и русофилство синоними за некомпетентност и непознавање чињеница.

Опростите на дужини ове напомене. Изволите боље-икад-него-никад "Спутњикову", ајмо рећи, вест:


Нови фронт: САД и Француска јачају своје војно присуство у Манбиџу - Спутњик Србија

 

© AFP 2018/ DELIL SOULEIMAN

Командант Војног савета Манбиџа у саставу Демократских снага Сирије Халил Бози је у интервјуу за Спутњик рекао да су, у контексту изјава турских власти, САД и Француска ојачале своје војно присуство у овом региону. Ову информацију потврдио је и Резан Гуло, министар одбране курдског кантона, самопроглашене Федерације северне Сирије.


„После изјава Турске о могућној операцији, САД и Француска су повећале своје војно присуство у овом региону, где су иначе присутне и британске снаге. САД су разместиле своје специјалне снаге у Саџури у околини Манбиџа, означивши тиме ’црвену линију‘ чије би пресецање међународна коалиција могла да тумачи као напад, што би повукло одређене последице, односно оружана дејства у знак одговора. Наш савез са снагама коалиције и даље је на снази и ту се ништа није изменило. Коалиција наставља да подржава Демократске снаге Сирије“, изјавио је Бози.

Наш саговорник наводи да Турска није успоставила споразум са САД.

„Да је Анкара постигла договор са Вашингтоном, САД не би наставиле са испорукама оружја и опреме у Манбиџ, ни са повећавањем свог присуства у том региону. Војни савет Манбиџа је, са своје стране, у случају напада спреман да се супротстави и до последње капи крви штити своје територије“, одлучан је Бози.

Информацију о присуству америчких, британских и француских војних снага је у интервјуу за Спутњик потврдио и Резан Гуло, министар одбране курдског кантона Џезире, који улази у састав Федерације северне Сирије, коју је једнострано прогласила Партија демократског савеза.

„Војни контигент САД, Велике Британије и Француске у оквирима подршке међународне коалиције не налази се само у Манбиџу, већ и у Дејр ел Зору, Раки, Табки и Тел Абјади. Снаге међународне коалиције значајно јачају своје присуство на северу Сирије“, изјавио је Гуло.


Коментари

  1. Спасиба! Додао бих маленки податак а тај је да су Курди у ствари "дивљи" евреји, податак је из еврејских уста. Они нису исламисти нити подпадају под исламску идеологију, због тога они носе пентагон-звезду и организовани су по принципу коммуна-еврејски изум, и зову се "партизани". Парти-то је било који део било чега, на англијском парт, или парс(потврђује да су евреји направили англијски језик, и да су евреји пореклом из Парсије-Партије-Парфије. Отуда подршка израелског батинаша илити УСА.
    Биће ту још "игара".

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de