Вест "Дебкафајла" о најновијем бомбардовању Сирије као пример стратешких погледа Израела

Обратите пажњу на тип авиона...Извор за фотомонтажу: Israel announces nationwide military drills amid war preparedness on northern and Gaza fronts - DEBKAfile

Дебкафајл.  Сиријска званична новинска агенција је објавила вест да је Израел у недељу увече ракетирао сиријску ваздухопловну базу у Алепу. Други извори наводе да је мета била ваздухопловна база Ал-Најраб у којој су распоређени припадници Револуционарне гарде Ирана. Војни извори "Дебкафајла", пак, напомињу да база на југоистоку Алепа "угошћава" и снаге Хезболаха, а вероватно и проиранске милиције које оперишу у тој области.

Ако се покаже да је израелског напада заиста било, то ће истаћи кључно питање у сутрашњем разговору у Хелсинкију између Доналда Трампа и Владимира Путина: удаљавање иранских и снага Хезболаха из Сирије.


DEBKAfile - Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security — https://www.debka.com/


Напомена преводиоца: Разлози да прекршим обећање да више неће бити личних напомена су следећи:

1. Изненађење. Иако свакодневно пратим бар петнаестак израелских и јеврејских извора, не памтим да сам скоро прочитао неку вест или чланак да боље илуструје светоназор Државе Израел: ми смо центар света, све се врти око нас.

Путинова и Трампова највећа брига не смеју да буду и нису никада гори руско-амерички односи, него интерес Израела, у овом случају присуство војних снага архинепријатеља близу наше границе!

2. Ова вест је одличан увод за, такође офирајући, "научни" рад из продукције Центра за стратешка истраживања "Бегин-Садат", "Зашто Русија треба Израел" / Why Russia Needs Israel.

Превод ћу објавити у току дана или ноћас. Када будете наишли на једну. за сваког Србина -неопростиву, материјалну грешку аутора, немојте прекинути читање, јер текстописац, иако сумњиве компетентности, без обзира на титуле и угледно намештење, износи неке увиде који су, по свој прилици, суштински тачни и дају добру основу за разумевање руске, не само блискоисточне, политике.

Исто важи и за чланак Have Putin and Netanyahu Struck a Grand Bargain.

Који нећу превести. Јер...

3. Препорука. Јер имам преча посла, да проучавам административне лавиринте и друга чудеса српског здравственог система.

Што препоручујем и вама, без обзира на тренутно здравствено стање.

Да се не избезумите када видите, на пример, да попуњавање формулара за заказивање коронарографије захтева пола сата рада (иначе врло ефикасне и љубазне медицинске сестре), колико, кажу, траје и сам преглед.


Претходно из истог извора: Дебкафајл: Најновијим нападима Израелских одбрамбених снага на Сирију наглашена Нетањахуова порука Путину

Извор: Syria: Israel strikes air base used by Iran near Aleppo - DEBKAfile
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Ем-Икс Линуксу

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!