Пређи на главни садржај

Дебкафајл: Путин би хтео да Израел буде флексибилнији


Сиријска офанзива на Дару је углавном прекинута, а и припреме за напад на Кунеитру су "на чекању". Ослабила је и бујица избеглица.

Војни извори "Дебкафајла" кажу да су "Тигрови" и 4. дивизија сиријске војске, снаге које су биле на челу офанзиве на Дару којом је Башар Асад хтео да и југу Сирије наметне своју власт, на тренутак одложиле оружје, као и борци "Радвана", елитне јединице Хезболаха. Суспендоване су и сиријске припреме за наступање на област Кунеитру уз сиријско-израелску границу на Голану.

Наши извори тврде да су затишје наредили руски команданти, јер немају високо мишљење о квалитету сиријско-хезболашких снага и сматрају да оне нису кадре да успешно заврше операцију Дара-Кунеитра пре Трамповог и Путиновог сусрета 16. јула у Хелсинкију.

У ствари, операција је прекинута из два разлога:

1. Због изузетно успешних а неразглашаваних војних дејстава САД и Израела, о којима можете читати у "Дебка викли", издању које ће бити објављено у петак 6. јула (кликните овде, да се претплатите).

2. Због неуспеха руског дипломатског испипавања Вашингтона и тајних преговора са Израелом и Јорданом, као и неуспешног телефонског разговора између америчког државног секретара Мајкла Помпеа и руског министра спољних послова Сергеја Лаврова. САД су се одлучно супротставиле Путиновом настојању да оружјем успостави Асадову власт у две јужносиријске покрајине које се граниче са Јорданом и Израелом, знајући да би то отворило врата иранским снагама и Хезболаху. Покушај да се задобије израелско разумевање и флексибилност у погледу присуства Ирана у Сирији, а у нади да ће се на такав начин, посредно, у исто убедити и Трампова администрација, учињен је и у разговору руског заменика министра спољних послова Сергеја Рибакова и амбасадора Израела у Москви Гарија Корена. Путин је позвао Бењамина Нетањахуа да дође у Москву 11. јула, да покуша и са њим. У међувремену, судбина сиријског фронта стоји и даље као нерешен проблем у односима Вашингтона и Москве - углавном због Путиновог слагања са присуством Ирана и Хезболаха у Сирији.

https://www.debka.com/


Препорука: Коментари испод изворног текста. Рецимо Рафаелов: "Путин је словенска гуја." / putin is a slavic snake

Извор: Pause in Syria’s Daraa Offensive amid Putin-Trump impasse on its goals. Putin seeks Israeli flexibility - DEBKAfile
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Кранчбенг++ Линуксу и Вордграјндеру

Коментари

 1. Стара Персија или данас Иран, а они себе зову Еран, Ерани. То је лоша страна измученог сербског језика (пример за то је упорно називање Џупитера са Јупитер, има тога још, нпр Кина, а сви је другачије називају, па и они сами себе).
  Иврит: Син ж.р.=русс. Китай= серб. Кина... да уочите везу СИН и Сион. Треба да знате да је велики пут свиле био под јудоконтролом, а да мали ситни косооки нису мрднули из јужног дела и били су само извор радне снаге. Други назив за евреје са тих простора је манЏу... познато као династија МанЏу, или творевина МанЏурија. То је важно да уочите слово "Ју"="Џу"=еврејин.
  Хоћу да појасним и назив Еран, од корена ЕР (то је основа данашњег "немачког" иначе насталог из јудиша (идиша).
  иврит: эрани=1. бдительный 2. живой, бодрый 3. чуткий, внимательный (серб.: опрезни, бодри, животни, пажљиви, брзи...
  иврит: эр=1. бодрствующий 2. бдительный, внимательный 3. активный

  Важно је да повежете ово са нама србима познатим "еро" или "ера"... познато као "Еро са онога света" (потому што је придошлица-еврејин).
  Корен или трагови тога су презимена ЕРИЋ код Србаља, и све на тај корен,
  позз!

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de