Дебкафајл: Путин би хтео да Израел буде флексибилнији


Сиријска офанзива на Дару је углавном прекинута, а и припреме за напад на Кунеитру су "на чекању". Ослабила је и бујица избеглица.

Војни извори "Дебкафајла" кажу да су "Тигрови" и 4. дивизија сиријске војске, снаге које су биле на челу офанзиве на Дару којом је Башар Асад хтео да и југу Сирије наметне своју власт, на тренутак одложиле оружје, као и борци "Радвана", елитне јединице Хезболаха. Суспендоване су и сиријске припреме за наступање на област Кунеитру уз сиријско-израелску границу на Голану.

Наши извори тврде да су затишје наредили руски команданти, јер немају високо мишљење о квалитету сиријско-хезболашких снага и сматрају да оне нису кадре да успешно заврше операцију Дара-Кунеитра пре Трамповог и Путиновог сусрета 16. јула у Хелсинкију.

У ствари, операција је прекинута из два разлога:

1. Због изузетно успешних а неразглашаваних војних дејстава САД и Израела, о којима можете читати у "Дебка викли", издању које ће бити објављено у петак 6. јула (кликните овде, да се претплатите).

2. Због неуспеха руског дипломатског испипавања Вашингтона и тајних преговора са Израелом и Јорданом, као и неуспешног телефонског разговора између америчког државног секретара Мајкла Помпеа и руског министра спољних послова Сергеја Лаврова. САД су се одлучно супротставиле Путиновом настојању да оружјем успостави Асадову власт у две јужносиријске покрајине које се граниче са Јорданом и Израелом, знајући да би то отворило врата иранским снагама и Хезболаху. Покушај да се задобије израелско разумевање и флексибилност у погледу присуства Ирана у Сирији, а у нади да ће се на такав начин, посредно, у исто убедити и Трампова администрација, учињен је и у разговору руског заменика министра спољних послова Сергеја Рибакова и амбасадора Израела у Москви Гарија Корена. Путин је позвао Бењамина Нетањахуа да дође у Москву 11. јула, да покуша и са њим. У међувремену, судбина сиријског фронта стоји и даље као нерешен проблем у односима Вашингтона и Москве - углавном због Путиновог слагања са присуством Ирана и Хезболаха у Сирији.

https://www.debka.com/


Препорука: Коментари испод изворног текста. Рецимо Рафаелов: "Путин је словенска гуја." / putin is a slavic snake

Извор: Pause in Syria’s Daraa Offensive amid Putin-Trump impasse on its goals. Putin seeks Israeli flexibility - DEBKAfile
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Кранчбенг++ Линуксу и Вордграјндеру

1 коментар:

  1. Стара Персија или данас Иран, а они себе зову Еран, Ерани. То је лоша страна измученог сербског језика (пример за то је упорно називање Џупитера са Јупитер, има тога још, нпр Кина, а сви је другачије називају, па и они сами себе).
    Иврит: Син ж.р.=русс. Китай= серб. Кина... да уочите везу СИН и Сион. Треба да знате да је велики пут свиле био под јудоконтролом, а да мали ситни косооки нису мрднули из јужног дела и били су само извор радне снаге. Други назив за евреје са тих простора је манЏу... познато као династија МанЏу, или творевина МанЏурија. То је важно да уочите слово "Ју"="Џу"=еврејин.
    Хоћу да појасним и назив Еран, од корена ЕР (то је основа данашњег "немачког" иначе насталог из јудиша (идиша).
    иврит: эрани=1. бдительный 2. живой, бодрый 3. чуткий, внимательный (серб.: опрезни, бодри, животни, пажљиви, брзи...
    иврит: эр=1. бодрствующий 2. бдительный, внимательный 3. активный

    Важно је да повежете ово са нама србима познатим "еро" или "ера"... познато као "Еро са онога света" (потому што је придошлица-еврејин).
    Корен или трагови тога су презимена ЕРИЋ код Србаља, и све на тај корен,
    позз!

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!