Гилад Ацмон: Јевреји, логика и Џереми Корбин


 Према аксиому тразитивности, ако је А=Б и Б=Ц, онда је и А=Ц.

Дакле, ако је Џереми Корбин (А) = егзистенцијална претња Јеврејима (Б) и Хитлер (Ц) = егзистенцијална претња Јеврејима (Б), онда је Џереми Корбин (А) = Адолф Хитлер (Ц)

Дан не прође а да нас вође британске јеврејске заједнице не подсете да ће Џереми Корбин, домогне ли се Даунинг стрита 10, постати егзистенцијална претња Јеврејима. Што значи да верују - јал заблесављени, јал глупи - да је Корбин пљунути Хитлер. Тако су, пре пар недеља, три водећа јеврејска листа у Великој Британији, здруженим криком, обнародовала да "Корбин представља егзистенцијалну претњу нашој заједници".

Вапај је разрадио председник Савета јеврејског руководства, Џонатан Голдштајн, у интервјуу за "Тајмс оф Израел" објављеним у петак: "Прави нас нервозним што ће тај човек постати премијер. Сматрамо да је та могућност, да на власт дођу лабуристи на челу с његовом групом, егзистенцијална претња нашој заједници. Тако нешто се не памти."

Јеврејска вера и "уљудба" су препуне тобожњих егзистенцијалних претњи. Јевреји се опомимињу да "сетите се шта нам је урадио Амалек", та архетипска егзистенцијална претња из библијских времена. Пурим, најлепши јеврејски празник, слави јеврејску победе над Хаманом, још једне егзистенцијалне претње. То је славље којим се, дакле, обележава победа над персијским везиром и покољ његових 75 000 његових људи. Неке рабинатске секте чак и Исуса сматрају егзистенцијалном претњом, а не само архинепријатељем. Јешуа, јеврејско име за Христоса, скраћеница је од Ј'мах Ш'мо В'Зихро, тј. "нека његово име буде избрисано из сећања" - што је клетва резервисана за најгоре непријатеље Јевреја (Амалек, Хитлер...).

А што пре пар година бејах и ја, бар у очима адвоката и свеца Алена Даршовица:



Моја маленкост, пак, сада изражава наду да се ционистички напади на Корбина неће изродити у још један јеврејски празник или, Боже сачувај и саклони, пуримашки покољ његових присталица. Зато и указујем на сву апсурдност јара и речника водећих циониста и "лидера" британске јеврејске заједнице, који Корбина поистовећују са Амалеком, Хаманом и Хитлером.

Требало би их подсетити, а споменимо га се и ми, на још један основни математички аксиом, аксиом симетричности: ако је А = Б, онда је и Б = А.

То ће рећи, ако је Корбин = Хитлер, онда је и Хитлер = Корбин. Што је логика која се може показати стварном егзистенцијалном претњом, поготово имајући у виду чињеницу да је Корбин, упркос ционистичкој кампањи, по свим предизборним анкетама и даље фаворит. Другачије речено, ако је Хитлер = Корбин, онда би Британцима можда могло да падне на памет да тај Хитлер није био ништа гори од Корбина.

Јевреји би такву зломисао сместа назвали порицањем Холокауста. А кривац? Е, кривац би били сами Јевреји, јер су допустили да им поглавари ово апсурдно једначење мантрају сваки боговетни дан.


Претходно од истог аутора: Гилад Ацмон: Јевреји на Месецу


Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Jews, Logic and Corbyn — Gilad Atzmon
Превод: Александар Јовановић, Ћирилизовано, на Ем-Икс Линуксу

1 коментар:

  1. Спасиба Јовановићу, ти убодеш у центар закулисних игара чојзнера. Ово нико не објављује а ово чини мантру њихову, производња противника (Корбин јесте наравно, еврејин, код Бритиша других у јавном животу и нема).

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!