Пређи на главни садржај

Пол Крејг Робертс: Геноцид грчког народа

Cartoon Movement - End of the Greek bailout

Политичко и медијско прикривање геноцида грчког народа започето је 20. августа, са саопштењима Европске уније и разним другим политичким изјавама да је грчка криза готова. Оно што подразумевају под "грчка криза готова" је да јој је крај, нема је више. Исцедило се што се може, лешина бачена псима.

350.000 Грка, углавном младих стручњака, побегло је из земље. Стопа наталитета је далеко испод стопе потребне за просту репродукцију становништва. Штедња коју су ЕУ, ММФ и грчка влада наметнули грчком народу довела је до смањења грчке привреде за 25%. Толики привредни пад је грчки еквивалент Великој америчкој депресији, али су последице кризе у Грчкој много горе. Председник Френклин Д. Рузвелт ублажио је утицај масовне незапослености са Законом о социјалном осигурању и другим мерама система социјалне сигурности, као што су осигурање депозита и програми јавних радова, док је грчка влада, по наређењу ММФ-а и ЕУ слабећи систем социјалне сигурности, додатно погоршала последице масовне незапослености.

Традиционално, када нека суверена земља, било због корупције, лошег управљања, лоше среће или неочекиваних догађаја не може да отплати дугове, кредитори јој отписују и своде дугове до нивоа који задужена земља може да сервисира.

Али за Грчку, правила игре за Грчку су промењена. Европска централна банка, на челу с Жан-Клод Тришеом, и Међународни монетарни фонд, одлучили су да Грчка мора да исплати пун износ камате и главнице по својим државним обвезницама које држе немачке, холандске, француске и италијанске банке.

Што се постигло?

На два начина, таква да су, оба, значајно погоршала кризу, и данашњу Грчку довела у гори положај него што га је имала на почетку кризе, пре скоро десет година.

На почетку "кризе", а криза би се лако решила отписивањем дела дугова, грчки дуг је био 129% грчког бруто домаћег производа. Данас грчки дуг износи 180% БДП-а.

Зашто?

Грчкој је позајмљено још новца да би могла да плати камате повериоцима, тако да ови не изгубе ни један једини цент. Додатно кредитирање, које преститутке назваше "избављањем" (bailout), није било избављање Грчке, него поверилаца.

Обамин режим је "бејлаутирање" подстакао и подржао, јер су америчке банке, већ свикле на избављање, продавале тзв. credit default swaps на грчке дугове. Без "бејлаута", америчке банке би изгубиле те опкладе, морале да исплате све елементе осигурања грчких обвезница.

Поред тога, Грчку су приморали да распродаје државну имовину странцима и да среже систем социјалне сигурности, тако да, на пример, пензије буду умањене до нивоа испод минималног личног дохотка, а здравствена заштита разводњена да људи умиру пре лекарске интервенције и лечења.

Ако ме служи памћење, Кина је купила грчке морске луке, Немачка аеродром, разни немачки и европски ентитети водоводе, а шпекуланти некретнинама - заштићена острва да на њима граде и продају.

Новац од плена из пљачке државних добара није отишао на смањење дуга, него, праћен новим кредитима, на исплату камата.

А сам дуг је и даље ту, већи него икада. Али зато се грчка привреда осушила, а и Грка је мање. Па, по глави, имају још већи дуг.

Стога је проглашавање краја грчке кризе тек објава да се од грчког народа исцедило све што се могло и да стране банке немају тамо више шта да траже. А Грчка и даље тоне. Убрзано. Сви приходи од лука, аеродрома, водовода и других силом приватизованих државних добара сада припадају странцима, који их износе и износиће их из земље и тиме додатно урушавати грчку привреду.

Грчкој нису украли само привреду, него и суверенитет државе. Грчка не може бити суверена држава под палицом Европске уније и ММФ-а. У књизи "Пропаст либералног капиталкизма" (Failure of Laissez Faire Capitalism) из 2013. године, у трећем поглављу "Крај суверенитета", описао сам како се то извело.

Грчки народ је издала Ципрасова влада. Грци су могли да се подигну и силом сруше владу која их продаје западним банкарима. Али нису. Ћутке су трпели и трпе сопствено уништавање. У суштини, грчки народ је извршио масовно самоубиство.

Светска финансијска криза из 2008. године није готова. Сакривена је под тепих наштанцованог новца - САД, ЕУ, Велике Британије и јапанских централних банака. Штампање новца далеко је превазишло раст реалне производње и прихода, а правда се повећаном вредности финансијске имовине, а не стварним "стањем на терену".

Тек треба да видимо како ће се све то завршити. "Криза" би могла постати пропаст западне цивилизације. Ако се настави са "риба риби гризе реп", док после гутања Грчке, Италије, Шпаније, Португала, Француске, Белгије, Аустралије, Канаде... не остане ништа.

Читав Западни свет живи у лажима чије стварање подстичу моћне интересне групе. Независних медија нема, осим нешто мало на интернету, а и они се сатанизују и "деплатформишу". Људи који живе у свету контролисаних информација не знају шта се дешава, да им се ради о глави. И како онда да се боре...


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Да ли нас капитализам убија?


Предлог: Хиперактивни дека је у међувремену избацио још један чланак, "Белчуге самомрзитељи"...Self-Hating Whites - PaulCraigRoberts.org


Аутор: Пол Крејг Робертс (129 превода)
Извор: Genocide of the Greek Nation - PaulCraigRoberts.org
Превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Бунсен лабс Линуксу

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de