недеља, 23. децембар 2018.

Шеф Генералштаба Израелских одбрамбених снага: Повлачење САД из Сирије јесте важно, али не претерано

Гади Ајзенкот. Фотографија: Јарив Кац
Шеф Генералштаба Израелских одбрамбених снага генерал-пуковник Гади Ајзенкот је у свом предавању на Мултидисциплинарном колеџу у Херцлији изнео процену да се америчко повлачење из Сирије догађа на врхунцу сјајних односа између САД и Израела и да "то јесте значајан догађај, мада га не треба преувеличавати". Ајзенкот је истакао да је Израел сам самцат деценијама војевао на "северном фронту" и да је током последње четири године употребио огромне ресурсе у извршењу борбених задатака против консолидовања Ирана у Сирији, у акције које су углавном остале непознате јавности.

"Иран планира распоређивање 100 000 војника комбинованих пешадијско-морнаричко-обавештајних снага у Сирији и да на Голану утврди низ војних положаја. Међутим, Израелске одбрамбене снаге су испланирале контра-операцију, вада ју је одобрила и ми већ две године непрестано спроводимо операције осујећивања Ирана, и то чинимо потпуно независно и против више саучесника" рекао је шеф Генералштаба Израелских одбрамбених снага генерал-пуковник Гади Ајзенкот

Извор: Дебкафајл

Напомена преводиоца:

Прво, америчко "повлачење" је...Већ наслов доста говори "Повлачење снага у америчком стилу: Пентагон планира да у Сирији задржи специјалне снаге" / US-STYLE “TROOPS WITHDRAWAL”: PENTAGON PLANS TO KEEP SPECIAL FORCES IN SYRIA

"По новом плану, америчке снаге у Сирији, чија се бројност процењује на 2 000 војника, биће преразмештене у Ирак, одакле ће, у специјалним операцијама, упадати у Сирију. Такав план ће Пентагону омогућити да настави с подршком Сиријским демократским снагама и са ваздушним нападима на Исламску државу у Сирији..."
Друго, Ајзенкотово тешење својих сународника је разумљиво. У њему има и нешто истине, јер Израел јесте обавештајно и војно дејствовао у Сирији кад год је могао и хтео, али увек рачунајући на војну подршку САД (и британских и француских прирепака) ако затреба. Моћи ће и сада, али, политички гледано, не сме дозволити да ико, макар то био председник САД, некажњено демонстрира самосталност код круцијалног питања као што су интереси државе изабраног народа. Дакле, Трамп ће морати "гузу уза зид".

Или да покајнички, и демонстративно, потпуно свуче гаће. У противном...Ционисти се не либе ничега. Њихово учешће у убиствима Кенедијевих и тобожњем терористичком нападу 11. септембра 2001. ретко спомињу чак и западни алтернативни медији - о нашим да не говоримо - али је потпуно јасно, да ће, процене ли да треба, утепати и Трампа Доналда.

И инсталирати "нормалног" америчког председника. Што почиње овако: Everybody Is Talking About Michelle Obama's Boots

Предлог, такође чланак "Дебкафајл"-а: The US will still “maintain a presence” after troop pullout from NE Syria

Превео и приредио: Алексндар Јовановић / Ћирилизовано, на Ем-Икс Линуксу

Нема коментара:

Постави коментар