Пређи на главни садржај

Амерички "Тајм": Поглед на убрзану трку у наоружању између Србије и Хрватске


Мапа преузета из War News Updates: A Look At The Growing Arms Race Between Serbia And Crotia

(Београд, Србија) - Србија је од Белорусије у понедељак преузела четири "мига 29" руске производње у, како је изјавио српски министар одбране, оквиру веће поруџбине оружја, а што може повећати напетост на Балкану и утицај Русије у региону.

Српски министар одбране је на церемонији примопредаје у једној ваздухопловној бази у Белорусији изјавио да "наша авијација је сад најјача имајући у виду протекле деценије".

Пре тога, недавно, Србија је од Русије добила шест "мигова 29", уз обећање да ће добити и 60 оклопних возила, системе противваздухопловне одбране, као и борбене и транспортне хеликоптере.

Цео текст: Serbia Just Got 4 Russian MiG Fighters in Race With Croatia | Time 

Коментар уредника блога "Вор њус апдејтс": Неће бити рата између Хрватске и Србије, иако су непријатељи већ генерацијама. Томе у прилог иде и то што многи у Србији желе да буду део ЕУ, упркос противљењу Кремља. Али да, трка у наоружању постоји, мада на ниском нивоу.

Извор: War News Updates: A Look At The Growing Arms Race Between Serbia And Croatia

Александар Јовановић / Ћирилизовано: За "Тајм" треба претплата или овлашћење за преношење преведених чланака, дозвола коју ми не пада на памет да тражим, иако сматрам да треба пратити баш мејнстрим медије окупатора (алтернативни помажу у тумачењу, али корпоративни и "тинк-тенк" медији често најављују политичке акције естаблишмента, дакле, драгоценији су извор).

Такође, осим "забринутости" једног од најутицајнијих америчких листова, али не због трке у наоружању већ "растућег утицаја Русије", разлог што сам сам се одлучио за ову цртицу је то што је уредник "Вор њус апдејта" бивши руски дипломата, сада држављанин Канаде. Човек уме да процењује, што се види и по избору чланака које препоручује својим читаоцима, и по највећем делу коментара, мада зна и да...демонстрирајући лојалност новој "домовини".

И најзад, али најважније, иако у виду питања: коме иду на руку чланци као овај "Тајма"? Опоменимо се да Jeremić: Idem u Vašington da otklonim opasnost da SAD spreči promenu vlasti u Srbiji - Politika - Dnevni list Danas

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de