Фоторепортажа "Дејли мејла": Руски падобранци увежбавају убијање терориста


Руски падобранци су 27. марта увежбавали убијање терориста, пошто су из авиона искочили на полигон северно од Москве.

98. гардијска дивизија Десантних падобранских јединица Руске Федерације је на полигону код села Будихино у источној Русији извела акцију у којој се "сукобила" са својом браћом по оружју који су за потребе вежбе били преобучени у терористе.


Драматична фоторепортажа приказује падобранце како искачу из "Иљушиновог" Ил-76, а онда се, уз облаке дима и експлозије, приземљују.











И потом - у уништење базе "незаконите наоружане групе".






Министарство одбране је саопштило да је у вежби учествовало више од 1 000 падобранаца са око 20 авиона и хеликоптера, и да су, како рече портпарол, "заузели узлетишта и базу" терориста.

Ова вежба је уследила само неколико дана по учешћу Десантних падобранских јединица у маневрима на Криму, где је виђено преко 1500 падобранаца са око 300 јединица борбене технике и ваздухоплова.

Портпарол Министарства одбране је тада најавио да ће "искрцавање људства и војне опреме из војног транспортног авиона бити изведено на неколико места...Једно од најспектакуларнијих искрцавања биће искрцавање падобранаца из војних амфибијских возила, са циљем да заузму и униште контролна места условног непријатеља и логор за обуку незаконитих наоружаних група.


Напомена преводиоца: Фотографије ТАСС-а јесу сјајне, али нисам због њих одлучио да пренесем репортажу. Разлог су коментари читалаца. На пример:

DocDaneeka
Нама је за премијера потребан - Путин. Средио би државу боље него ови наши идиоти.

Вреди истаћи и то да "Мејл онлајн" тврди да коментаре није "уређивао". Сумњам, јер би власника превише коштало да му радна снага превиди какво непочинство (по закону) читалаца. Ал' добро, и овако се да видети да има и нормалних Британаца.


Аутор: Џејмс Вуд
Извор: Мејл онлајн
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Дебијан Линуксу

2 коментара:

  1. Много напора и много векова су евреји уложили у уједињавање "освојених" територија, нарочито Европе (они су јој дали име, као и свему важном, нажалост). Брекзит представља одвајање, разједињавање обједињеног еврејства, без претеривања. Глобализам, империјализм, капитализм, либерализм, коммунизм, интернационализм, трансхуманизм....глобализм све су то еврејске тенденције ка обједињавању глобалне власт. НИ један други народ нема тежњу ка ширењу на туђе територије.
    То у вези коментара да има покоји нормалан бритиш пипл.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Што се тиче Јевреја, слажем се. Упореди овај стари чланак, Dnepropetrovsk: The New Jewish Capital of the World? - https://www.globalresearch.ca/dnepropetrovsk-the-new-jewish-capital-of-the-world/5591375, и овај јучерашњи, Is Ukraine’s top presidential candidate Jewish? Even his spokesman won’t comment - https://www.timesofisrael.com/is-ukraines-top-presidential-candidate-jewish-even-his-spokesman-wont-comment/.

      Али експанзију сматрам нормалном: све што не расте - ураста. Е сад, што смо ми у фази урастања, не само територијално него и бројчано, и што недостатак воље за животом сматрамо сопственом праведношћу, то је, што би психолози рекли, рационализација (фаталне глупости).

      Другим речима, можемо се гадити Јевреја и њихових метода, али...Што се мене тиче, могли би да нам послуже за углед. Јер борба за опстанак не подлеже моралу.

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!