Клима у Русији се загрева два и по пута брже од светског просека

© Итар-ТАСС/ Антон Новодержкин

Уједињене нације, 30. март /ТАСС/. Клима у Русији се загрева два и по пута брже од светског просека, изјавио је заменик руског изасланика у УН Дмитриј Чумаков на седници Генералне скупштине УН о климатским промјенама.

Дипломата је потврдио да Русија спроводи низ мера за успоравање климатских промена, као што је увођење технологија с ниским емисијама и већом ефикасности у коришћењу енергената.

"Истовремено, територија Русије се загрева преко 2,5 пута брже од просечне брзине загревања на светском нивоу. Последице, и искушене и предвиђене, негативно ће се одразити на околину,  привреду и становништво."

Чумаков је рекао да је, због изузетне важности овог питања, "у току израда националног плана који ће поставити основу за даљи развој земље у условима климатских промена".


Извор: ТАСС
Превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано / Линукс Такс Чачанин, на Парот ОС

2 коментара:

  1. Поздрав!
    Налетих на дешавања у злој Англији: https://www.breitbart.com/tech/2017/10/03/uk-to-imprison-people-who-view-far-right-propaganda-online-for-up-to-15-years/

    ОдговориИзбриши
  2. Чланак објављен 3 Oct 2017. Нису спровели, имају преча посла око Брегзита.

    Али напредују. Од пре недељу дана:

    “The Color Purple” Musical Star Fired for Her Homophobic Comments - http://www.newnownext.com/color-purple-musical-star-fired-homophobic/03/2019/

    Све најбоље, Батја

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!