"Сви крвави трагови воде у Израел"

Наслов овог текста - препоруке за читање и ваше самостално истраживање - позајмљен је из чланка All Blood Leads To Israel – Mossad in Sri Lanka,The Genesis of LTTE & The Assassination of Rajiv Gandhi, који је и сам тек назнака трага што га треба пратити ако  заиста желите да знате ко стоји иза тзв. Исламске државе и сличних творевина. Ево "тизера" уредника веб-сајта "Одвратна истина" (Тhe Ugly Truth):





"Године 1991. Виктор Островски, аутор књиге 'Мосад: путем обмане', рекао је за Индијску спољнополитичку новинску агенцију да је Мосад током 1984. и 1985. године довео многе Тамиле у Израел на обуку: 
 'Када сам био у Мосаду, део рутинског посла је био довођење Тамила у кампове за обуку и да се уверим да добијају обуку вредну онога што су платили, ни више ни мање.
Мосад је истовремено, такође у Израелу и за готов новац, обучавао и тамилске непријатеље Сингалезе. Тамилску војску, нити индијске власти, нити било ког другог, о томе није обавештавао. У Израелу су обе групе држане раздвојено. Мосадов циљ, као и увек, био је распиривање рата и богаћење на међусобном убијању гоја.'"

Шри Ланка и Исламска држава су повод и другој препоруци извора за, цитирам, "разумни 'антисемитизам' за мислеће гоје":  I.S.I.S suspect gave advance warning of Sri Lanka bombings, source saysАли само повод. Јер:




"Пре но што прочитате чланак, обратите пажњу логотип  у горњем левом углу фотографије. За оне који још нису упознати са "Сајтом"-ом и његовим оснивачем, ирачком Јеврејком и Мосадовим оперативицем Ритом Кац, ево неколико чланака везаних за њу.
И онда се запитајте: зашто је све, апсолутно све око Исламске државе увек доступно западним медијима захваљујући управо овој Јеврејки?"


Мислим да не треба да објашњавам зашто су The Ugly Truth  и слични извори вредни пажње. Из структуре чланака се види и зашто су незахвални за превођење и графичко уређивање (да би се извори  раздвојили и визуелно). Али, ако ми пође од руке да у наредних десетак дана  добијем средства  из којих ћу моћи да плаћам бар једног стручног преводиоца за пет-шест чланака месечно, онда ћете и ви добити, верујем, праву ствар.

Да ли сам са овом последњом реченицом горе бар назначио због чега последњих недеља скоро да нема превода?


Тражећи од вас само још мало стрпљења,

Александар Јовановић, на Мијо Линуксу

1 коментар:

  1. Одличан чланак, одличне препоруке.
    Свако добро Вам желим!

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!