Пређи на главни садржај

Трампово обраћање нацији: Ја, све и свја за економијуСа потпредседником Мајком Пенсом иза себе, који се церио као да је са ортацима дрпио питања пре изласка на усмени испит, председник Доналд Трамп је присвојио заслуге за практично све што се издешавало у економији, изузев изума блокчејна. Очигледно, не сматра да Трамп Доналд треба да буде некакав Сатоши Накамото.

Али је све и свја за економију, како испаде по ономе што рече у обраћању нацији.

У уторак, ноћ пре заједничке седнице Представничког дома и Сената, и пред васцелим телевизијским публикумом, Трамп се самопочасти заслугама за садашњу малу стопу незапослености, повећане наднице и плате и тржиште акција у порасту.

Међутим, и наравно, са свим тим он има мало везе: смањена незапосленост, повећање личних прихода и јача берза су резултат монетарне политике Федералних резерви, посебно агресивног штампања новца. Другим речима, ово је изманипулисани "бум", који ће се лоше завршити, као што је окончавао и раније.

Доналд Трамп не спомену ништа од онога на шта заиста може да утиче, примерице смањење државних трошкова и укидање агенција.
Уместо тога, говорио је о Областима прилика (The Opportunity Zones), али никако не и о укидању федералног минимума за наднице, што би нестручнима повећало могућност да се запосле.

Све у свему, Трамп мисли да је мајсторски руководио економијом, иако ништа није поправио од онога што заиста може да поправи. Као дечкић, коцкарче које после првог добитка на слот машини мисли да је геније.

Једино што је код њега заиста добро је то што су мале шансе да ће забрљати као што су раније и опет би демократе. Иако је ужасна незналица.

Што доказа и синоћ.


Аутор: Роберт Венцел
Извор:
Trump State of the Union: I Am the Master of the Economy
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

  1. Наде има јер се Трамп бори против дипстејта или лондонских банкара/власника новца. Међутим еврејски ГГ (ГлобалГавермент) гура своју вишевековну стратегију: https://demstuermer.wordpress.com/2017/01/03/jews-behind-race-mixing/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес