Пређи на главни садржај

Трампово обраћање нацији: Ја, све и свја за економијуСа потпредседником Мајком Пенсом иза себе, који се церио као да је са ортацима дрпио питања пре изласка на усмени испит, председник Доналд Трамп је присвојио заслуге за практично све што се издешавало у економији, изузев изума блокчејна. Очигледно, не сматра да Трамп Доналд треба да буде некакав Сатоши Накамото.

Али је све и свја за економију, како испаде по ономе што рече у обраћању нацији.

У уторак, ноћ пре заједничке седнице Представничког дома и Сената, и пред васцелим телевизијским публикумом, Трамп се самопочасти заслугама за садашњу малу стопу незапослености, повећане наднице и плате и тржиште акција у порасту.

Међутим, и наравно, са свим тим он има мало везе: смањена незапосленост, повећање личних прихода и јача берза су резултат монетарне политике Федералних резерви, посебно агресивног штампања новца. Другим речима, ово је изманипулисани "бум", који ће се лоше завршити, као што је окончавао и раније.

Доналд Трамп не спомену ништа од онога на шта заиста може да утиче, примерице смањење државних трошкова и укидање агенција.
Уместо тога, говорио је о Областима прилика (The Opportunity Zones), али никако не и о укидању федералног минимума за наднице, што би нестручнима повећало могућност да се запосле.

Све у свему, Трамп мисли да је мајсторски руководио економијом, иако ништа није поправио од онога што заиста може да поправи. Као дечкић, коцкарче које после првог добитка на слот машини мисли да је геније.

Једино што је код њега заиста добро је то што су мале шансе да ће забрљати као што су раније и опет би демократе. Иако је ужасна незналица.

Што доказа и синоћ.


Аутор: Роберт Венцел
Извор:
Trump State of the Union: I Am the Master of the Economy
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

  1. Наде има јер се Трамп бори против дипстејта или лондонских банкара/власника новца. Међутим еврејски ГГ (ГлобалГавермент) гура своју вишевековну стратегију: https://demstuermer.wordpress.com/2017/01/03/jews-behind-race-mixing/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Данијела Ружичић: Јеврејска окупација Србије ће постати све окрутнија и агресивнија (1)

Идеја о измештању становништва и институција у случају слома јеврејске државе датира још од првог арапско-израелског рата. У време хладног рата Израел је био свестан да је његов опстанак везан за судбину Америке и Британије. Без америчке подршке, Израел би нестао и поред великих губитака уједињене арапске војске. Израелско руководство је било у дилеми на који начин да одбрани после толико година поново успостављену државу.

Пентагон и вакцина за промену људског понашања. И наравно Бил Гејтс (видео)

Видео испод је наводно снимљен током презентације у Пентагону 2005 г. Кружи интернетом бар од 2013. године. Сада га "шерују" као Бил Гејтсову презентацију у Пентагону. Тешко је потврдити да ли је то заиста Гејтсова работа. Ипак, чињеница да се истраживање и развој раде под покровитељством Министарства одбране САД-а говори довољно. Штавише, истраживања и развој вакцине, који су довели до неких резултата у 2005. години, откривају наопаку психологију дела америчке елите. Чак и сада, 2020. године, научни свет је неподељеног мишљења да упркос мапирању генома човека, још увек веома мало знамо о механизмима како различити распореди хромозома утичу на човека. Човечанство још увек не уме да се бори против генетских болести. Застрашујућа је и сама помисао да војска пружа покриће за експерименте и истраживања у области употребе вакцина за модификацију људског понашања и других сличних пројеката. Мало је вероватно да је тренутна пандемија КОВИД-19 резултат ових истраживања. Без обзи