Погодите ко је ово рекао

 


Погодите ко је ово рекао:   

У детињству смо читали "Малог принца" Антоана де Сент-Егзиперија и сећамо се речи главног јунака: "То је питање дисциплине. Свако јутро, када завршиш с умивањем и облачењем, мораш да кренеш да се стараш о планети...Досадан посао, али врло лак."

Уверен сам да морамо да наставимо да обављамо тај "досадан посао" ако желимо да заједничку кућу сачувамо за будуће генерације. Морамо се бринути о нашој планети. 

Питање заштите животне средине је одавно окосница глобалне агенде. Али бих да га захватимо шире, да разговарамо и о важном задатку одустајања од праксе неограничене и бескрајне - прекомерне потрошње - у корист разумне довољности, када се не живи само за данас, већ се размишља и о будућности. 

Често кажемо да је природа изузетно рањива на људске активности. Нарочито када искоришћавање природних добара поприми глобалне размере. Међутим, човечанство није заштићено од природних катастрофа, од којих су многе последица антропогених деловања. И зато је толико важно развијати складан однос између Човека и Природе.

И? Знате ли ко је ово рекао? Да видимо у коментарима. Само без варања, молим.


Извор: Месец Алабаме
Превео, јер је тако је у складу с претходнo превeденим, у шта ћете се уверити ако скокнете до извора и погледате коментаре: Александар Јовановић / Ћирилизовано / Линукс Такс Чачанин, на Бунсен лабс Линуксу




Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!