Алексеј Пушков: Непосредну диктатуру у Сједињеним Америчким Државама омогућила би једино природна катастрофа светских размера

У основи, САД већ јесу идеолошка диктатура. Међутим, прелазак на политичку диктатуру захтева више од замора грађана од погрома, хаоса, коронавируса, анархије, бесних „црних живота“, криминала и убистава на улицама Чикага и других градова.

 

Извор за фотографију: Њујорк тајмс

Владајућој класи је лагодно да манипулише у облику демократије: успешно обезбеђује моћ једне касте изменом својих представника. Трамп је у много чему изузетак, риба из другог акваријума, изопштеник, због чега се сва неолиберална и радикално левичарска армада свим оружјем дигла на њега.

Удобност и порекло манипулативног облика власти чине мало вероватним и, друштвено гледајући, немогућим успостављање непосредне диктатуре - не би је прихватили кључни манипулатори, као и већина грађана. Голу диктатуру је могуће увести само у условима природне катастрофе светских размера која би угрозила и само постојање Сједињених Америчких Држава као државе и нације, а епидемије као Ковид-19 такве катастрофе нису.



Алексеј Пушков, председник Комитета Државне думе за односе са иностранством


Извор: Њус фронт

Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано / Линукс Такс Чачанин, на Бунсен лабс Линуксу


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!