Владимире Владимировичу огласи се: "Он је из Русије, зове се Иван и нико не зна како се нашао у Енглеској"

 Па друг мачор...има и фацу ефесбеовца


Он је из Русије, зове се Иван и нико не зна како се нашао у Енглеској

 Један мачор је дуже од шест месеци живео у Сaутхемптону, удаљеном више од 2.000 километара од места за које микрочип показује да је његов дом. Сада је у склоништу за животиње, и чека власнике да се јаве.

Локални спасиоци животиња кажу да је дугодлака мачка, с привременим именом Иван, можда допутовала као слепи путник неким путничким возилом, камионом или бродом. 

Добротворна организација „Кетс протекшн" упутила је јавни позив власницима мачка да се јаве и преузму свог љубимца. За мачка се сматра да има око три године.

Ивана је заправо пронашао један брачни пар из околине Нетлија у Саутхемптону који га је не ко време чувао током хладних дана. Али морали су да пријаве да су пронашли мачка, пошто су се њихове мачке уплашиле од „странца".

Потом је особље добротворне организације открило да је Ивану уграђен микрочип, који је показао да је дошао из Русије, али уређај није дао тачну адресу власника мачка.

Мачак је пребачен у добротворни центар за усвајање животиња на острву Вајт.

„То је заиста дивна мачка. Има прелепе наранџасте очи и пуфнасто смеђе крзно, које га можда греје током сибирских зима. Заправо га нисмо чули како мјауче, али можда мјауче са руским нагласком, па га енглеске мачке неће разумети", рекао је шаљиво волонтер Тони Костер.

Сара Елиот, ветеринарка из организације „Катс протекшн" рекла је да није реткост да животиње из иностранства стижу као слепи путници.

„Некада се деси и да љубимци које пронађемо, имају чипове са подацима из иностранства, јер многи људи долазе у нашу земљу са својим љубимцима, па тако настане проблем у очитавању података када животиња одлута од куће", додала је Сара Елиот.

 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!